Jeg har virkelig prøvet at lave disse havregryns cookies på mange måder efterhånden, i et forsøg på at bruge mindre sukker. Men efterhånden har jeg erkendt at jeg nok ikke helt undgår det. Og nej, jeg er ikke til kunstige måder at søde på, ikke i denne omgang i hvert fald.

Men de her er gode i hvert fald. Og næsten lødige… Og altså, ret skal være ret. Jeg her det også sådan, at NÅR man nu vælger at smovse. Så skal det sgu også være ordentligt, det skal smage godt. Men derfor må det jo gerne være noget man kan give sin unge med nogenlunde god samvittighed.

Jeg laver dem oftest med mørk chokolade, men de er også gode med hvid chokolade og tranebær.

Opskrift på havregryns cookies:

Opskriften er super nem, og skal vare lige røres sammen med en elpisker.

Til en portion – ca 30 små småkager skal du bruge:

  • 1 æg
  • 100 gram smeltet smør
  • 60 gram sukker
  • 40 gram sirup (jeg har brugt mørk)
  • 140 gram havregryn (finvalsede)
  • 60 gram hvedemel
  • 1 tsk vanillesukker
  • 1 tsk bagepulver
  • ca 40 gram mørk chokolade, tranebær, hvis chokolade, rosiner….

Sådan gør du:

Først smeltes smørret.
Sukker, sirup, æg og smeltet smør røres sammen med elpisker.

Når det er rørt godt sammen, hældes de tørre ingredienser i og røres sammen, evt med ske.
Til sidst tilsættes chokolade og/eller rosiner, tranebær eller hvad du nu har lyst til.

Sæt dem i klatter med en ske, teske størrelse, på to bageplader og bages ved 180 grader i ca 12 minutter til de er gyldne.

Velbekomme

Så serverer du dem, putter dem i dåse og gemmer dem eller bruger dem som værtindegave. Hvis du skal bruge andre nemme cookies, så kig her.

Velbekomme!

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.