Ja, man har ind i mellem brug for at fikse en fin og nem værtindegave. Jeg har i hvert fald. Og hvor meget jeg ellers godt gad at være hende der kom med en stak hjemmehæklede karklude og hjemmebagte cookies, så er jeg bare ikke lige der. I hvert fald ikke pt. Måske når jeg går på pension en gang?

Nå, men her kommer i hvert fald inspiration til en nem en af slagsen!

nem værtindegaveFint ser det ud, ikke? Og nemt og lige til!

Nem værtindegave

Jeg inspireres ofte af Charlotte, som har bloggen Verden ifølge Charlotte, når det handler om kager og deslignende. Og da vi skulle til fødselsdag her forleden, kom jeg i tanke om denne fine ting, Charlotte havde vist frem. Nemlig et glas med alle de tørre ingredienser til at bage cookies!

Opskriften er denne, og Charlotte forklarer at hun har udskiftet vanilleessesen med to teskeer vanillesukker – for at kunne holde råvarerne tørre, selvfølgelig.

Jeg vejede tingene af – det brune for sig, og det hvide for sig:

nem værtindegave

Så skal du finde et egnet glas – det skal kunne rumme ca. 8 dl.

Jeg fandt et patentglas i skabet, og puttede først et lag hvide ingredienser (mel, vanillesukker, bagepulver, salt, natron) i. Dernæst den brune farin, andet lag hvide ingredienser (sukker). Til sidst, den hakkede chokolade. Jeg brugte en ske til at glatte lagene lidt ud.

nem værtindegavenem værtindegave

Og så kom jeg låg på, samt et lille stykke rundt stof, som jeg bandt med bånd.

Jeg lavede et lille skilt og hang på glasset, hvor der stod:

Tilsæt:

  • 140 gram blødt smør
  • 2 æg

Rør godt sammen og lad dejen hvile, helst et par timer eller mere.

Anret dejen i 16-18 kugler på 3 bageplader.

Bag 11-13 minutter i 175 grader varmluft ovn.

Så bliver det da ikke nemmere?

Hvis du er til nemme løsninger, kommer lige her en til:

De nemmeste, æltefrie barselsboller

Som jeg bruger altid. Også når jeg ikke er på barsel. Men de var seriøst geniale at lave, når man skulle have mødregruppen på besøg!

nemme boller

Opskriften finder du her, og jeg har siden hen eksperimenteret lidt mere med de forskellige kerner, mel og sådan.

Jeg har fx opdaget chia-frø og manitoba mel – og eftersom at jeg lidt opdagede de to ting samtidig, ved jeg ikke om det er det ene eller det andet der har gjort forskellen…

… men, det er seriøst de lækreste boller jeg har fået lavet der!

De bliver lette og luftige, og er stadig bløde en dag eller to efter bagningen. Det plejer de her boller ellers ikke at være, de er primært gode på førstedagen.

nemme boller

Jeg vil tro jeg smider en 3-4 spiseskeer chia-frø i, og så mel for resten.

2 thoughts on “Verdens nemmeste værtindegave”

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.