(indeholder reklamelink) Jeg har fået lov til af Kids shop til at justere deres strikket djævlehue opskrift, så den kan laves i andre størrelser end størrelse 6-12 måneder. Kids shop er egentlig et sted hvor du kan købe huen, men de har så også valgt at lave opskriften, og det er så den jeg har lavet en guide til at justere på her.

I min meget korte kariere som strikker, har jeg efterhånden lavet adskillige små huer. Både til min egen dreng og til barselsgaver. Du kan se nogle af mine barselsgaver her og her.

Djævlehuer er simpelthen noget af det mest nuttede til små babyer, både med og uden kvast. Med ører, med striber, med blonder. Der findes et utal af modeller, dette er en helt klassisk ribstrikket udgave, men hvis du er til mere pynt i strikningen, så kan du fx ser her hos PetiteKnit, hun har adskillige rigtig fine mønstre!

Justering af størrelsen på strikket djævlehue opskrift

I opskriften fra Kids shop skrives der at der strikkes 40 masker, og tages både ud og ind på skift 19 gange.

Man får da 20 retriller.

De første 20 riller, tager du ud i den ene ende og ind i den anden, de næste 20 riller bytter du (se tegning nedenfor).

Min kollega (som har hjulpet med det her) og jeg foreslår at man strikker to masker inden man tager ud/ind – og det samme i den anden ende; at man tager ud/ind og derefter har to masker tilbage. Det giver en fin kant.

Du kan justere størrelsen op og ned efter behov på følgende måde:


Den længst til højre, med 24 masker, svarer med min strikkefasthed til en hue størrelse nyfødt (str. 50 i hue købt hos h&m), strikket i bomuldsgarn

Sammensyningen:

Jeg har forsøgt at illustrere – meget uskønt – hvordan man syr den sammen, her:

Håber det giver mening.

Hilsner Carina

Husk jeg bliver altid glad for kommentarer herinde, og svarer altid!
Du altid kan følge med på Facebook og få besked om nye indlæg.

40 thoughts on “Strikket djævlehue – størrelsesguide”

     1. Hvor mange masker tager du henholdsvis ind og ud, er det en pr. Pind eller?
      På forhånd tak for svar.

     2. Hej Jette
      Ja, jeg tager en maske ind i den ene side, og ud i den anden, på samme pind 🙂

     3. Hvor mange masker tager henholdsvis ind og ud, er det 1 pr. Pind?
      På forhånd tak for svar.

 1. Hej når du skriver at i forslår at man laver to masker ? Kan man så lave 19 den ene vej, to uden udtag/indtage også 19 mere?
  Eller skal man tage to ind og ud hvergang?

   1. Når har forstået, da det er det sammen som står i opskriften, men hvor mange cm skal 24 masker fylde? Så jeg ved min strikkefasthed er godt nok? Er nybegynder

 2. Hej! Og fedt med nogle flere størrelsesvalg. Det er dog muligt at jeg er lidt tungnem.. Jeg forstår godt selve opskriften men i det skema du har lavet her kan jeg simpelthen ikke gennemskue hvad de forskellige størrelser svarer til. Altså den med 24 masker svarer til 50-56. Svarer de efterfølgende så til hhv str 62,68 og 74? Og så den oprindelige svarer til str 80/1 år? Beklager hvis det er åbenlyst

  1. Hej 🙂 det korte svar er: Pas.
   Jeg ved det ikke – jeg ved hvad den lille svarer til og hvad den største svarer til, men ikke som sådan mellemstørrelserne. Det kommer jo også an på garnvalg..

 3. Hej. I den oprindelige opskrift står der at man skal strikke 19 rækker af hver ikke? Og det skulle så give 20 retriller? Hvad så med din lille str. Der står der 12 retriller ikke? Svarer det så til 11 rækker lige? Kan ikke rigtige finde ud ad at tælle retriller med pindene på

   1. Hmm nej. Jeg forstår ikke hvordan 19 af hver pind kan give 20 retriller. Burde det ikke give 19 retriller?
    Når jeg har slået maskerne op, så starter jeg med 1. Pind ikke? Vil det sige at jeg skal lave 24 pinde for at få 12 retriller?

    1. Ja det vil jeg mene. Jeg tæller i hvert fald pinde i mens jeg strikker, og så riller til sidst.
     Jeg slår op, og strikker den ene vej og så den anden = to pinde og en rille. Så vidt jeg husker, det er noget tid siden 🙂
     Ved ikke om det er en hjælp.

 4. Hejsa
  Jeg kiggede på opskrifterne i lørdags. Nuer den ikke længere her? Hvor kan jeg så finde den

  1. Hej Tina

   Hvordan ikke mere? Når jeg går ind i indlægget, kan jeg godt se guiden, link til den oprindelige opskrift, samt diverse kommentarer? 🙂

   Hilsen Carina

  1. Hej Aase.

   Det beklager jeg, farmorfabrikken har åbenbart lukket sin side ned.
   Jeg har forsøgt at illustrere det på en tegning, som jeg har sat ind i indlægget.

   Håber det giver mening 🙂
   Hilsen Carina

 5. Hej Tina,
  Nu har jeg siddet i flere dage for at prøve at regne ud hvordan jeg får den op i en størrelse 24 måneder, men jeg kan simpelthen ikke vende den. Er det helt åndssvagt at doble den originale opskrift op? Synes 80 masker lyder helt vildt.
  Tusind tak, og glædelig jul!

  1. Hmm. Pas. Jeg må desværre være dig svar skyldig – jeg bruger ikke selv djævlehuer i så stor en størrelse 🙂
   Men har du evt en du kan måle på og så prøve dig frem ud fra skemaet?
   Hilsen Carina

 6. hej
  Jeg ved ikke, om det er mig og min pc, men jeg synes ikke, at jeg kan se din tegning vedr. justering af størrelse på djævlehue, og den tænker jeg, at jeg godt kan bruge – er den forsvundet?

  1. Muligvis, men prøver straks at finde den. Bloggen er flyttet for nylig, måske derfor 🙂 Tak for din besked!

  1. Muligvis, men prøver straks at finde den. Bloggen er flyttet for nylig, måske derfor 🙂 Tak for din besked!

 7. Jeg kan se i kommentarerne, at der tages ud/ind på hver 2. pind, det synes jeg ikke fremgår tydeligt i opskriften. Og 20 riller, er det så 40 pinde? For når du tæller riller, er det vel kun på den ene side, eller? Havde været rart med et foto af den strikkede hue inden den blev syet sammen. Piller op og prøver igen, håber virkelig det lykkes. Det er en super sød hue.

  1. Hej Vickie
   20 riller er 40 pinde. Jeg har desværre ikke et billede af huen, kun den yderst uskønne tegning 🙂

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.