Ind i mellem støder man på andre mennesker, eller det sker jo forhåbentligt rimelig jævnligt, men man støder på de her mennesker ude i samfundet, som somme tider opfører sig om de har tabt hovedet et sted.
Dem der ikke følger de uskrevne regler, som jeg i hvert fald tænker man – de – burde følge.

uskrevne regler

Uskrevne regler?
Der er flere af dem, måske er jeg ene om holdninger til disse?

Når man kører med bus…

… så rejser man sig altså op eller flytter sæde, hvis der kommer nogen ind der har mere behov for pladsen end du har. Fx en der er dårligt gående, eller en med små børn.

Let røven og lad andre komme til. Det er i forvejen et cirkus at rejse med det offentlige, med små børn, så hvis man så heller ikke kan komme til at sidde ned, så er det bare endnu værre – og det bliver altså ikke bedre af at kunne se at du sidder lunt og godt.

Det samme gør sig gældende hvis du sidder på klapsæderne og der kommer nogen med en barnevogn. Flyt dig. Bare flyt dig, uden at brokke dig. En dame sagde en dag, mopset ud i luften

Ja, I med barnevogne tror I ejer det hele

Og jeg svarede, grangiveligt lige så surt

Ja, men vi kan jo lige som ikke holde med dem andre steder – det kan dem med kufferter jo godt…!

Manden med kufferten klarede da i hvert fald at stå et andet sted. Ingen døde, alle kom frem. Hurra.

Cyklisterne

Egentlig er det her vist en rigtig, nedskreven regel. Men altså. Når man kommer cyklende og skal svinge til højre, så viser man af med klør fem. Især, og må jeg her gentage, ISÆR, hvis der holder en masse biler og venter.

Ser du, bilerne kan ikke læse dine tanker. De ved altså ikke at du har tænkt dig at dreje og køre til højre.
Derfor holder de pænt og venter, i forvisning om at du selvfølgelig kører lige over vejen.

Når du så drejer af alligevel, uden at vise af, så har du spildt alle bilisternes tid. Gider du ikke lade være med det?
Nogen af dem har måske ondt i hovedet. Måske har de en skrigende baby med. Måske skal de bare til kedeligt middagsselskab eller møde, men du har stadig spildt deres tid. Fordi de fulgte reglerne.

Så, vis af.

Omklædningsrummet

Ja, vi kender det, mange af os, omklædningsrummet.

For det første, kan vi ikke blive enige om, at hvis der står en i bruseren, som den eneste under 10 brusere, så stiller man sig IKKE, og jeg gentager ikke lige ved siden af. Vel? Det samme gør sig gældende ved pissoiret.

Der er ikke ret mange af os, der synes det er fucking morsomt at stå nøgen og våd, tæt på andre mennesker, som vi ikke har andre relation til, at vi alle har købt billet til svømmehallen. Derfor behøver vi altså ikke komme hinanden SÅ meget ved…

… og når nu vi er ved det, så vasker man sig altså INDEN man tager badetøj på. Inden. Ikk?

Vi bliver lige i omklædningsrummet lidt, for der er også noget omkring rækkefølgen hvor på man tager tøj af og på.

Altså, i min optik, så starter man oppefra og udefra: Det vil sige, man tager yderste lag først, ofte (synes jeg), med det øverste, altså blusen, fulgt af bukserne. Dernæst næste lag (hvis man har et ekstra lag), i samme rækkefølge. Til sidst, inderste lag, hvor man – igen – tager øverst (BH’en) hvis man har sådan en, først og først til sidst trusserne.
Strømperne ryger et sted midtvejs.

Omvendt når man skal have tøj på, man starter med trusser, BH, og bygger så på.

Man starter ikke, og jeg gentager ikke, med BH og bluse, for så dernæst at smøre sig ind i creme. Med det ene ben oppe på bænken. Man skal jo kunne komme til. Men nej, det er altså synd for alle os andre…

Køen i Netto

Åh ja, denne er god!

Du står i kø i Netto. Måske har du et træt barn med. Egentlig skal du ikke have så meget, men du står i den lange kø, og er endelig ved at nærme dig kassen.

Der kommer en dame hen, med to kurve fyldt med sodavand fra tilbuds-hylden (mange!), hun ser den lange kø og skal til at bevæge sig ned i bunden af den, da det magiske sker…

Jeg åbner en ny kasse…

Der er simpelthen kommet en medarbejder ind fra højre, som siger de magiske ord, og damen med kurvene, STYRTER over og stiller sig først. Ikke noget med lige at tjekke om andre måske ville før hende.

Kost. Det er almindeligt pli at man lige kigger sig omkring og tænker på sine medmennesker. Ofte vil de andre høflige mennesker i køen lade hende komme ind i midten, måske endda først, fordi ligesom på motorvejen, så gælder flettereglen.

Ah det lettede. Har du nogle kæpheste på denne front? Nogle regler som du bare ikke fatter andre ikke følger? Fx den der regel om trælse blogger-typer der rabler lort af sig på det nye internet skulle tage af lukke…

Mange hilsner Carina

Husk du altid kan følge med på Facebook og få besked om nye indlæg, og følge endnu mere med på Instagram hvor jeg jævnligt deler billeder – især nu hvor jeg er på barsel.
På Pinterest kan du finde mine kreative indslag – og så er jeg vist heller ikke på flere sociale medier….!
Skriv gerne en kommentar herunder, hvis du har noget der ligger dig på sinde, i forbindelse med mit indlæg, ris eller ros, eller svar på et spørgsmål. Eller noget helt syvende! Jeg elsker at se hvad I tænker om det jeg skriver!

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.