Ja, som jeg nævnte i mit sidste indlæg, har vi været på ferie i Ebeltoft. Nærmere betegnet, ved Skødshoved – nede ved snotklatten på Djursland.

ferie i ebeltoft

Vi havde lejet sommerhus og var afsted fem dage med farfar. En dejlig tur!

Sommerhuset

Vi havde lejet det her sommerhus gennem DanCenter, og det var et rigtig fint lille hus.

Der skulle helst gerne være tre soveværelser, så det var muligt at putte børnene hver for sig, og så et værelse til farfar. Vi vidste ikke, den gang vi bookede, at vi som standard sov splittet op, men det passede jo perfekt. Far og Villy i det ene soveværelse, mig og Kalle i det andet, og så var der et lille fint anneks, så farfar kunne sove helt i fred. Og ikke blev forstyrret, når vi stod tidligt op.

Huset var indrettet med køkken og spiseplads ud i et, lagt sammen med stue og udstue.

Haven var delvist indhegnet, hvilket gjorde at Villy desværre ikke kunne være ude alene – jeg havde læst det som om den var helt indhegnet, men altså, det gik fint. Han kørte mange ture rundt om huset på løbecyklen.

Når man lejer gennem DanCenter, kan man booke linnedpakker, hvilket vi gjorde. Man skal hente nøglen inde på lokalkontoret – som selvfølgelig ikke altid er i nærheden af huset. Det er en smule upraktisk, synes jeg, men kan nok ikke være anderledes. I de udsendte mails får man forklaring om hvor man henter sin nøgle, men ikke noget om linnedpakkerne. Altså, stod vi i sommerhuset, lidt over fire (for man kan først komme ind i huset efter 16, hvilket jeg også synes er sent), og havde ikke noget linned – for det skulle hentes på lokalkontoret.. Altså.

Ree park

Vi var på tur til Ree Park en dejlig solskinsdag. Der kunne man altså godt bruge mange, mange timer! Hvis altså ens børn var lidt mere medgørlige… Jeg ved ikke hvorfor det kommer lidt bag på os hver gang, men altså. Villy er ikke synderlig imponeret over de der vilde dyr.

ferie i ebeltoft

Se Villy, der er en abe – lige der…

Mmm… Men her er sten!

ferie i ebeltoft

Hurra. Jeg tror det fedeste i hans optik, var turen med deres lille tog. Dyrene sagde ham ikke særlig meget, heller ikke der hvor man kunne komme helt tæt på og/eller røre.

ferie i ebeltoft ferie i ebeltoft

Jeg bliver, modsat ham, altid lidt imponeret når man kan komme så tæt på fx aberne, som vi kunne. Jeg tænkte om de skulle være modeller i min selfie-samling, men slog tanken væk, fordi jeg havde Kalle i en ringslynge på maven.

De mennesker der arbejder i Ree park er meget imødekommende og smilende, man føler sig virkelig godt taget imod. Prismæssigt ligner de andre parker i den genre. De har lidt rabat i forbindelse med årskort og indgang til flere andre parker, det kan man læse mere om på deres side.

Jeg tænker HELT sikkert at vi skal forbi igen!

Skødshoved strand og omegn

Vi var blevet lovet ca 100 meter til stranden, og det passede meget godt. Hold op det var skønt at have stranden så tæt på! Det bliver man altså hurtigt afhængig af! Jeg gør i hvert fald. Og Villy lige så.

Han ville på stranden hele tiden, og vi var dernede nogle gange hver dag, og kaste sten i vandet. Han blev mere og mere modig, og de sidste ture var nødt til at involvere regnbukser og gummistøvler, da han kom tæt på vandet.

ferie i ebeltoft ferie i ebeltoft

Han prøvede også at hoppe fra klitterne, få sand i øjnene og blive gravet ned, så alt i alt en rigtig god portion erfaring rigere!

Derudover er man i nærheden af Skødshoved havn, som vi var forbi i regnvejr, samt tæt på Mols bjerge naturlandskab (eller hvad sådan noget nu hedder), og vi så skarver i massevis.

ferie i ebeltoft

Man ved altså man er kommet på landet, når man ser ægte vilde dyr alle vegne! Bevares, der var næsehorn og diverse i Safariparken, men inden for en halv times tid (uden for parken altså), så vi både fasan, noget rovfugl af en art, et styks då-rå-krondyr og lidt fladmast ræv. Ja, ja, jeg ved godt at jeg ikke har de ægte termer på plads, men I ved sikkert hvad jeg mener.

Ebeltoft by

To af dagene brugte vi lidt tid i Ebeltoft, eller faktisk tre, for den dag vi skulle hjem, slog vi et par timer ihjel ved havnen.

Ved havnen kan man se Fregatten Jylland, som er verdens ældste træskib. Vi var ikke inde, og man kan desværre ikke se den særlig godt udefra – de har skærmet den godt af! Selvfølgelig.
Havnen er rigtig fin og overskuelig, med et røgeri og en legeplads (med en virklig heftig svævebane med godt med bounce i!).

ferie i ebeltoft ferie i ebeltoft

Vi fandt ud af at vi kunne tage færgen direkte fra Ebeltoft få gange i løbet af sommeren, og det kunne man lige den dag vi skulle hjem – så sparede vi køreturen til Århus!

Inde i Ebeltoft er der VIRKELIG fint og hyggeligt, snævre gader og skæve fortove. Og et virkelig fint rådhus!

ferie i ebeltoft ferie i ebeltoft

Vi spiste kringle og drak kaffe den første dag på et sted der hed Mellem Jyder. Det er åbenbart en attraktion i sig selv, et virkelig gammelt hus, og det var SÅ dyrt! Kringlen var også vældig god, bevares. Men altså. Hold nu op en pris.

ferie i ebeltoft

En anden dag spiste vi frokost på Cafe Bageriet.
Den fik jeg anbefalet i en facebook-gruppe, da jeg efterspurgte råd om spisesteder med børn i Ebeltoft. Vi fik nogle rigtig lækre stjerneskud, der var god plads og rart at være. Og jeg nåede ikke at fotografere vores gigantiske portioner, til Ps glæde

Jeg sad lige og overvejede om jeg skulle fotografere maden

Ja, det tænkte jeg godt du gjorde…

Tsk.

Foto-typen

Ja, for jeg er altså typen der fotograferer alt nærmest. Jeg tænker i billeder. Jeg tænker i blog og instagram. Og det er måske ikke helt sundt? Men det er lækkert og jeg synes egentlig i og for sig også at jeg udvikler mig af det. Jeg kan lide at tage pæne billeder, med gode farver og flot komposition.

Det er der vel ikke noget galt i?

Hvis det var for 20 år siden havde jeg rendt rundt med et kæmpe kamera, nu er det en telefon – desværre, og heldigvis. Det gør at man – jeg – ofte kan tage billeder, lækkert og hurtigt, uden de store dikkedarer. Jeg gør det faktisk også på arbejdet, med arbejdets telefon.

Eller, skulle jeg måske tilføje, jeg gjorde – ved der er nogle ting der er lavet om efter den nye datalov? Men altså, på den måde kan man tage billeder af børnene, hurtigt og uden de opdager det – og får ikke de der opstillede billeder. I skulle se de gange jeg har kamera med…

Dejlig ferie!

Ih det var en dejlig ferie! Det gør vi igen, vi har snakket om at gøre det hver forår, forskellige steder. Så kan man få set lidt af Danmark. Har du forslag til hvor vi skal hen næste år?

Feriehilsner fra Carina.

Husk du altid kan følge med på Facebook og få besked om nye indlæg, og følge endnu mere med på Instagram hvor jeg jævnligt deler billeder – især nu hvor jeg er på barsel.
På Pinterest kan du finde mine kreative indslag – og så er jeg vist heller ikke på flere sociale medier….!
Skriv gerne en kommentar herunder, hvis du har noget der ligger dig på sinde, i forbindelse med mit indlæg, ris eller ros, eller svar på et spørgsmål. Eller noget helt syvende! Jeg elsker at se hvad I tænker om det jeg skriver!

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.