Må man godt ønske sig det? altså børnefri tid, bare en lille smule?

børnefri

For det ønsker jeg mig. Bare lidt. Bare måske et par timer.

Man skal huske at kysse godnat

Som jeg har skrevet om flere gange efterhånden, stakkels jer der skal se på det. Men det fylder altså rigtig meget herhjemme. Det der med overskud, børn, om mangel på samme. Altså, ikke mangel på børn, men mangel på søvn og overskud.

De fylder faktisk så meget, så vi lige nu ikke rigtigt sover sammen, men delt, med hver sin umulige unge

Det er totalt mærkeligt. At vi ikke sover sammen, P og jeg, og ikke har gjort det siden. Ja, jeg kan faktisk ikke huske hvornår? Så prøvede vi i fredags, at komme hinanden bare lidt ved, så efter ungerne var puttet, redte vi op i stuen på madras og puder, med noget lige gyldigt tv som baggrund. Og så masserede vi hinanden lidt.

Helt stille og roligt – men vi var sammen, om noget der ikke handlede om børn, om opvask og om dagligdag. Uden noget formål, andet end at hygge os og være sammen.

Det er jo de små ting

Og heldigvis for det da, for allerede om natten blev det lort. Jeg tror Kalle er ved at få tænder? Han er i hvert fald pjevset og pylret og har småfeber hele tiden, især nætterne er hårde. Han græder og har ondt og vi sover ikke rigtigt særlig meget i der her dage – heller ikke om dagen.

Og så kan man altså godt leve højt et par dage på lidt kæresteri, om det så er en tur på cafe uden børn, eller om det er lidt massage.

Man tænker nogen gange, om det mon får en ende. Om man kommer ud på den anden side. Med

…selvfølgelig kommer vi også igennem det denne gang, efter at Kalle er kommet. Det er bare om muligt endnu hårdere denne gang. Vi er trætte. Helt vildt trætte. Vi er nærmest aldrig alene.

Og sådan kan man blive ved. Ved. Ved. Og dem der kender mig er måske ved at få nok?

For det er da træls at høre på. Mig, der brokker mig over Kalles natteroderi, hans evige opvågninger. Nætterne går fra at være ringe til at være direkte rædselsfulde, til at være dårlige igen. Der er virkelig langt i mellem en ‘god nat’, som i vores optik er mindre end 3 x vågen baby mellem 22 og 06.

Og historien gentager sig

I nat var også noget værre rod, og egentlig tænkte jeg i morges (altså klokken 5.20 da vi stod op…), at jeg ikke magtede tur ind til Torvehallerne med min veninde, men hellere skulle have en lur. Om jeg nogensinde kunne komme igennem til at Villy var ekspederet i børnehave og jeg kunne få en lur. Heldigvis var den ikke helt gal, som tilbage i december:

Jeg havde ikke troet at vi skulle ud i det, at P skulle blive hjemme fordi jeg ikke kunne klare de to rødder. Come on. Det er jo mine børn. Men sådan lå landet altså. Det var mig totalt uoverskueligt hvordan jeg selv skulle hænge sammen, for slet ikke snakke om at være mor for to små nisser. Mine nisser.

Men så, da vi ligesom var oppe og i gang. Så tænkte jeg, at jeg nok ville få mere ud af den cafe-tur, end den lur på 20-30 minutter som jeg kunne være heldig at få sammen med Kalle. At få gjort noget der var for MIN skyld. Og ikke kun handlede om baby.

børnefri

Men jeg må også indrømme, at det er DET der giver mig en smule overskud. At præstere noget. At kunne hakke ting af på min liste.

For selvfølgelig havde turen derind også det formål at Kalle kunne sove på vej frem og tilbage, og vejret var jo helt fantastisk at gå i, så alt i alt var det jo godt. Og det VAR en god tur. I det dejlige vejr, og gav mig sågar også over 11000 skridt i benene.

Og morgenen i morges, var i og for sig også ganske fin. Selvom jeg flere gange følte mig SÅ splittet. Villy ville have sin moar, og Kalle skulle ikke være med.

Og det er da også træls at hyggen besværliggøres af sådan en små-pjevs lillebror. Og Villy søger altid P, men her i morges, var det mig fra starten af. Han havde gemt sig i sin seng og ville have mig. Og jeg måtte tage mig af Kalle, fordi P skulle afsted. Ih altså!

Og hvor kommer det her med børnefri ferie så fra?

Indlægget her kommer sig af, at vi igår besluttede at se årets udgave af Alene i vildmarken, hvor flere af deltagerne efterlader små børn hjemme på ubestemt tid (altså, hos børnenes andre forældre – ikke til sult og ensomhed).
Og så snakkede vi bare om, om vi kunne rejse væk fra vores to små oginokker.

P mente det ville være sværest, at man gik glip af noget udvikling hos dem.

Jeg ville gå til af savn. Udover at jeg ikke kan bytte et shelter, fange fisk og skide skoven, så ville jeg savne mig helt i stykker. Jeg er virkelig ikke god til at være hjemmefra uden dem jeg elsker.

børnefri

Alt det her, snakkede jeg om på min story på instagram, her i morges da jeg gik. Indtil en var så sød at sige, at der ikke var noget lyd med – rimelig kikset. Men så får I hele talen her i stedet.

Så det kom egentlig bare til, at jeg virkelig godt kunne bruge lidt børnefri ferie. Og så alligevel slet ikke. Så ambivalent man kan være.

Nå, i aften står den på Badehotellet og fastelavnsboller. Det kan næppe sende mig ud i lige så store tanker…
Udover, om fastelavnsbollerne er bedre eller dårligere end de andre vi har prøvet. Vigtig viden, sådan at teste hvert år!

Kunne du rejse fra dine (små) børn? Og hvor længe?

Forårshilsner fra Carina.

Husk du altid kan følge med på Facebook og få besked om nye indlæg, og følge endnu mere med på Instagram hvor jeg jævnligt deler billeder – især nu hvor jeg er på barsel.

På Pinterest kan du finde mine kreative indslag – og så er jeg vist heller ikke på flere sociale medier….!
Skriv gerne en kommentar herunder, hvis du har noget der ligger dig på sinde, i forbindelse med mit indlæg, ris eller ros, eller svar på et spørgsmål. Eller noget helt syvende! Jeg elsker at se hvad I tænker om det jeg skriver!

 

13 thoughts on “At ønske sig ferie fra sine børn. Bare en lille bitte smule.”

 1. Uha. Herhjemme sover sønnen på 4,5 stadig ikke hele natten. Jeg har været selv med dem det meste af 2018 fordi manden læste langt væk. Så jeg forstår fuldt ud dine tanker. Er pt sygemeldt med stress netop fordi jeg glemte mig selv midt i det hele mens jeg blev tæret op af dårlig samvittighed. Det kan være hårdt, men vi klarede det med storesøster. Så mon ikke det lykkes igen.
  Godt I husker jer selv og hinanden selvom det er korte stunder.

 2. Jeg har ville selv have virkeligt svært ved at rejse unden mine tre børn. Jeg prioritere dog at vi (mor og far) kommer sammen til forældrearrangementer, møder mm. Men helt kun en dag ad gangen. Jeg synes det giver så meget at have sine børn med til både hverdagsting og til oplevelser.

  1. Her deler vi os som oftest til sådanne møder, i hvert fald her mens de er små. Det blir nok nemmere når de blir større…? Ved ikke hvor store dine e?

   1. Jeg kunne forøvrigt godt forestille mig sådan en forlænget weekend på tur, uden børn – storby og sådan. Men ikke længere. Og når de blir større får de jo også noget ud af at rejse!

 3. Åh, jeg kan så godt forholde mig til det. Den der følelse af at man bare lige trænger til et lille break.
  Nogle morgener giver jeg mig selv en high five bare fordi jeg var awesome og kom afsted til tiden, haha.

  1. Haha, fedt! Ja jeg synes fandme også jeg er SEJ!
   Jeg har dem begge to hver fucking morgen fra 6.20-8.40 ca. Og alle overlever sådan nogenlunde, vi får sågar børstet tænder. Og så igen om eftermiddagen.

 4. Uhh. Jeg kender det alt for godt. Vores datter på 5 år er hos mormor nogle dage hver 2. måned eller deromkring. Og jeg elsker det! Tiden alene med min kæreste, hvor vi sover længe, spiser aftensmad foran fjernsynet og putter hele natten. Men efter en dag, så savner jeg også min datter og glæder mig til at se hende igen!

 5. JO det kender jeg godt, men lige nu glæder jeg mig faktisk til, at min mand og jeg skal på forsinket bryllupsrejse til Paris i Påsken i fire dage uden vores dreng på 20 måneder. Han skal være hos mormor og morfar. Det er også med en klump i halsen, at jeg tænker på det, men jeg ved, at han er i gode hænder, og at min mand og jeg kommer til at nyde de dage alene så meget, at dem ville jeg ikke undvære. Alenetid og partid er så vigtige at have, når man er blevet en familie 🙂

  1. Det lyder også helt fantastisk! Det er også sundt at savne, bare lidt, og han kommer da til at få det som blommen i et æg <3 Hav en fantastisk tur!

 6. Min mand og jeg var en uge på safari i Sydafrika, da vores yngste var 13 måneder. Fantastisk tur, hvor han blev passet hos mine forældre.
  Starten på ferien var måske ikke så behagelig igen, for han var endnu ikke vænnet fra brystet, så jeg stod på toilettet i lufthavnen og malkede ud, fordi jeg var ved at sprænges.
  Den lille var nødsaget til at lære at drikke modermælk af snapseglas, for han ville bare ikke tage sutteflasken:-)
  Da vi var hjemme igen, stod min far med min mands hånd i sin, kiggede ham i øjnene og sagde: “Nu ved jeg, hvorfor vi får børn, mens vi er unge!” 😀
  Stort kram og cadeau, fordi I alle overlever hverdagene;-)

  1. Puha, kæmpe bryster gør bare av!
   Jeg tror ikke jeg kunne være væk så længe. Vi er “oppe” på en overnatning hos mormor for Villys vedkommende. Det tror jeg pt. er nok for alle, men ser da frem til hvis man en dag kunne komme på forlænget weekend eller noget, uden børn. Og så bare generelt til at rejse lidt med dem. Selv charter bliver sjovere om nogle år!
   Og tak! Nogen gange skal man lige give sig selv en high five! Right back!

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.