Tilbage i december syede jeg et betræk til vores voksipose – eller, det er vist ikke en voksipose, for ‘voksi’ er et mærke. Men princippet er det samme. Den gang lovede jeg en guide i at sy betræk til voksipose, men jeg glemte at tage billeder.

sy betræk til voksipose

Så her kommer min tegnede guide! Håber den giver mening. Det er en sovepose, som Kalle sover i, og som Villy har sovet i, og som to andre drenge har sovet i. Genbrug er godt; men den trængte til en opdragering.

Det skal du bruge:

Sådan gør du – klip ud

Først vasker du dit stof, så du ikke risikerer at det krymper efter du har syet det. Dernæst tager du det gamle betræk, vender vrangen ud og lægger det ud på dit nye stof.

sy betræk til voksipose

sy betræk til voksipose

Du klipper rundt om stoffet, med lidt sømrum – men du skal lige huske en ting: Du skal lave en åbning i bunden. Med lidt overlap. Så når du har klippet selve kroppen af stoffet og lidt ned af halen, så klipper du lige over.

Du skal ca 10 cm ned af halen. Så klipper du stof til resten af halen, og sørge for at det er langt nok til BÅDE at kun lave et ombuk på 4-5 cm, og kunne lappe ind over bunden af det andet stof.

sy betræk til voksipose

Derudover skal du klippe to løbegange i yderstoffet. Ca 10 cm brede og så lange at de kan gå fra midten og ned for enden af buen på hver side (husk plads til ca 2 cm ombuk i den ene ende).

sy betræk til voksipose

Sådan gør du – syning af bunden

Så zigzagger du du de to stykker, der skal mødes midt på halen. Du kan også gøre det med en overlocker. Dernæst bukker du dem begge op, 4-5 cm, og syr det fast med almindelige sting. Sæt trykknapper i, så de to stykker sidder sammen.

sy betræk til voksipose

Nu skal du lave toppen af posen.

Sådan gør du – sy løbegange i toppen

Den er lidt tricky, for du skal lave en løbegang, delt i to, så du kan stramme posen lidt i toppen over hovedet.

Zigzag og buk om i den ene ende af hver stykke til løbegangene. Fold dem dernæst på midten med RET ud af. Læg et langt stykke anoraksnor ind i gennem løbegangen, og find soveposens stof.

sy betræk til voksipose

Nu skal du finde midten af soveposens stof. Fra midten og væk derfra, skal du nu have lagt en løbegang ind i hver side. Soveposens to lag stod skal ligge RET MOD RET, og med løbegangen i mellem. Den skal følge stoffets kant til enden af buen, hvor du lige så stille skråner løbegangen, så den bøjer ud fra kanten. På den måde, får du syet snoren fast i enden af løbegangen.

sy betræk til voksipose

sy betræk til voksipose

Når begge løbegange er syet fast, binder du en knude med snorene i toppen af soveposen.
sy betræk til voksipose

Nu syr du rundt om resten af posen. Og så er du ved at være færdig.

Sådan gør du – snore og snørrehuller

Nu er posen færdig og du skal sætte ringe i betrækket, så snorene fra dynen kan komme ud. Brug dynen til at markere hvor ringene skal være, og sæt da ringe i inderforet.

sy betræk til voksipose

sy betræk til voksipose

Du kan, hvis du har lyst, sætte nye snore i dynen, meget simpelt: Sy et nyt stykke snor fast, ca 20 cm, fast der hvor der allerede er snore.

At sætte sele i

Hvis man skal have spændt sit barn fast med sele, kan man markere hvor selen skal gå i gennem på både yder- og inderstof og sy cirkler der.

Husk at zigzagge også, så det ikke løber, inden du klipper huller inden for cirklerne.

Giver guiden mening? Meld gerne tilbage!

Mange syhilsner Carina

Husk du altid kan følge med på Facebook og få besked om nye indlæg, og følge endnu mere med på Instagram hvor jeg jævnligt deler billeder – især nu hvor jeg er på barsel.
På Pinterest kan du finde mine kreative indslag – og så er jeg vist heller ikke på flere sociale medier….!
Skriv gerne en kommentar herunder, hvis du har noget der ligger dig på sinde, i forbindelse med mit indlæg, ris eller ros, eller svar på et spørgsmål. Eller noget helt syvende! Jeg elsker at se hvad I tænker om det jeg skriver!

2 thoughts on “At sy betræk til voksipose – nu med fiiine tegninger”

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.