Villy har fået et nyt ride. Som man siger her på Nørrebro. Normalt er der tale om en ekstra stor BMW, men her er der tale om en klapvogn. En splinterny en af slagsen, nemlig en Moweo Curro Lux 3, som vi – indtil videre i hvert fald – er rigtig glade for.

moweo curro lux 3

Da vi begyndte at overveje om vi skulle have en klapvogn til Villy, så gik vores overvejelser på hvor meget vi ville bruge den. I weekenderne, når han skal sove lur hjemme, er vi rigtig glade for vores barnevogn, men ind i mellem når vi skal på tur, ville en klapvogn måske være smart. Lidt mindre og mere handy.
Derfor havde vi – mest mig, selvfølgelig – en masse krav til denne her klapvogn.

Krav til klapvogn

 • Den skulle være “lille og handy”, og med det, mener jeg mere fiks end vores Emmaljunga-karet.
 • Den skulle ikke være så dyr, eller til at finde brugt for omkring 2-2500 kr i ordentlig tilstand.
 • Sidde-delen skulle kunne vende begge veje. Dette var meget vigtigt for mig, da jeg ikke synes Villy skal sidde nede under en kaleche, når man går ned af Nørrebrogade, så kan jeg ikke følge med i hvordan han har det.
 • Den skulle kunne lægges ned i sædet, helst næsten plant, så han kunne sove der hvis det er nødvendigt.

Moweo Curro Lux 3

Moweo curro lux 3 havde det hele. Vi fandt den her, en lille smule på tilbud, og Villys mormor var så sød at hjælpe økonomisk. Jeg syntes det var svært at finde anmeldelser af den, der var en smule på svensk, men ellers ikke meget at komme efter. Den fås også med 4 hjul, men vi sprang ud i det og prøvede den 3-hjulede model. Vores barnevogn har 4 statiske hjul, intet svingbart, så det er en hel ny verden.

Nu er den ankommet og vi har været ude med den nogle gange. Og jeg er fint tilfreds.
Hvis man har sidde-delen vendt mod føreren, så skal den klikkes af, før man slår den sammen, men så fylder selve steller nærmest ingen ting.

Villy sidder godt i den, det er lækkert at han sidder så højt oppe. Vognen er nem at føre og justere i de forskellige indstillinger – ryglænet kan lægges, styret trækkes ud, forhjulet låses. Der er mange fine funktioner, og vi er stadig i gang med at lære den at kende.
Den er lækker og fiks i designet, og jeg synes den er voldsomt pæn i den grå farve (den var en smule billigere i sort).

Villy vil herunder prøve at vise vognen frem

moweo curro lux 3

Kalechen kan lynes op og gøres længere:

moweo curro lux 3

Bagsiden af kalechen kan åbnes, så lyset kan komme ind:

moweo curro lux 3

Det låsbare forhjul:

moweo curro lux 3

I toppen af sædet er der en  blød kant, som en kan være slået op, så den går ud over hovedet, ned så man kan lægge hovedet på den, eller knappes op og foldes bagom sædet:

moweo curro lux 3

Fodstøtten kan enten være slået op eller ned, og lidt derimellem:

moweo curro lux 3

Her vender sædet den anden vej.

moweo curro lux 3

Når sædet vender denne vej, kan man klappe den helt sammen – hvis det vender omvendt, skal man klipse sædet af:

moweo curro lux 3

Flere har spurgt til de forskellige mål, og det kommer her: Jeg har målt selve stellet, som det ligger der ved siden af siddedelen (på det nederste billede hvor vognen er slået sammen). Der måler det ca 28x68x82 cm.

Derudover kan man sætte en fodpose på, hvilket jeg tænker bliver en rigtig god ven til vinter.

Den klappes sammen ved at trykke på en knap i hver side. I den ene side, er knappen låst af denne lille dims, der skal skubbes – det er svært, synes jeg, at få gjort (men det er faktisk også det eneste minus ved vognen):

moweo curro lux 3

Alt i alt er jeg voldsomt glad for vores helt egen, helt nye Moweo curro lux 3 – og dette er skrevet helt uden at være en reklame!

51 thoughts on “Moweo Curro Lux 3 – anmeldelse”

  1. Hej Heidi.
   Det kom bag på mig, men ja, ryggen kan lægges helt ned. Måske ikke 100%, men så 95%. Det er i hvert fald stort set plant.
   Jeg kender ikke det fulde mål på den, men skal gerne måle den for dig – er det ok at det først bliver tirsdag?
   Hilsen Carina

  2. Hej igen. Liggemålet er umiddelbart ‘kun’ 85 cm. Jeg tænker dog at man godt kan ligge en smule højere oppe i hovedenden. Skriv din mail, hvis jeg skal sende nogle flere billeder.

   1. Vil du sende disse billeder til mig også? Vi har lige præcis kigget på denne vogn, og ville prøve den i en fysik butik, men det kan ikke lade sig gøre her på Fyn. Så det bliver fra jollyroom.dk vi bestiller fra. Er i fortsat glade for den ?

 1. Hej. Jeg er på udkig efter en klapvogn til min datter . Havde først kig på City elite men vil gerne have en der kan vendes begge veje. Så faldt jeg over denne og din anmeldelse. Hvad tænker du med max kg som er 15 . Min datter er kun 8 mdr pt men er i tvivl om hvor længe den kan bruges . Og hvad med længden, det ser ud til sin søn næsten er lige så lang som vognen allerede

  1. Vi fravalgte City elite pga prisen og så pga det faktum at den ikke kan vende begge veje. Vi bor på Nørrebro i København, og det er meget vigtigt for mig at han kan vende mod mig, når vi går herinde i byen.
   Han har endnu ikke skulle sove i den, der vil jeg til enhver tid foretrække barnevognen, men jeg tror sagtens han kan. Liggemålet er umiddelbart 85 cm, men han ville godt kunne rage lidt ud over i hovedenden tror jeg, og sikkert også i fodenden – i hvert fald sagtens når der kommer voksipose i til vinter. 🙂 og så ligger han næsten altid foldet lidt sammen, sjældent strakt helt ud. Håber det var svar nok? Ellers må du spørge igen 🙂 vi er meget glade for den!

 2. Hej igen. Mange tak for svar . Det er også de samme grunde til at vi er gået væk fra eliten igen. Selvom den er så populær

  1. Jeg satser på at den kan bruges til det forbrug vi har, længe. Ved jo at andee bruger kombivognes klapvognsdel til at sove i, og de er jo heller ikke så store 🙂 det med at kunne vende den mod os, var klart det der vægtede højst her

 3. Tak og mange tak for svar og ikke mindst anmeldelsen. Det har hjulpet rigtig meget at se “rigtige” billeder og God beskrivelse . Fantasisk

  1. Hvis du kigger på billedet hvor den er klappet sammen, kan du se at sidde-delen ligger for sig.
   Selve stellet måler ca 28x68x82.

   1. Hvad er de må, kan du ikke skrive længde, brede og højde? Skal lige måle om den kan ligge i vores lille opel corsa 🙂

  1. Hej 🙂 Øhm det kommer an på hvad du mener med terræn. Den har været i skov og kørt på græs, sådan bakker. Tænker du voldsommere? Synes den virker fin, umiddelbart 🙂

 4. Hej 🙂

  Jeg kigger på denne til vores, der kommer til februar og har et spørgsmål, som jeg vil høre dig, om du mon kan svare på? Ved du, om man kan købe en kørepose til klapvognsdelen? Eller om det overhovedet er muligt at klipse en fast?

 5. Mærker den som god kvalitet.. ? Har også planer om City elite, men denne ligner den jo ret meget, bare en bedre pris? Ved du om den kan bruges til løb?

  1. Jeg synes den virker fin. Men har jo ikke haft den i mange år, så jeg ved ikke hvordan den er, set over lang tid.
   Jeg kender ikke City elite desværre, så det kan jeg ikke sammenligne med, og jeg løber heller ikke med den – men den er nem at styr med en hånd, synes jeg, også hvis man går hurtigt eller går og svinger lidt med den

 6. Hej 🙂
  Jeg overvejer også at købe en Moweo klapvogn. Jeg kan se, at den både findes med tre og fire hjul. Har du oplevet nogle ulemper ved at vælge tre hjul?
  Du skriver, at den lille dims, der skal skubbes til siden, når klapvognen skal lukkes sammen, er svær at skubbe. Er det noget du irriterer dig over i hverdagen? Vores klapvogn kommer og til at blive foldet op og ned mange gange, så det skal meget gerne fungere. På dét punkt er City Eliten jo klart overlegen.
  Et sidste spørgsmål; hvordan fungerer selen? Er barnet nemt at få sat fast osv.?
  Tak for din hjælpsomhed
  Mvh. Charlotte

  1. Hej Charlotte

   Undskyld det sene svar, har været noget hængt op her henover jul og nytår!
   Jeg håber det stadig kan bruges:
   Jeg synes det fungerer så fint med 3 hjul, den er super nem at køre med. Jeg har ikke haft den med på de store vandringer i skov og mark, så der ved jeg ikke hvordan den går, men den går fint på brosten og sådan.

   Jeg har fundet en løsning med knappen, jeg tror simpelthen det er fordi jeg ikke har særlig store hænder 😛 Jeg løsner den i den ene side først og så i den anden, min mand klarer begge sider på en gang. Det går fint og nemt.

   Jeg har valgt at pakke skulderselerne væk, så han kun sidder fast med bæltet om maven og mellem benene og her nu hvor han har så meget tøj på, sidder han uden sele. Men jeg synes at selerne er nemme at sætte fast og løsne. Jeg har bare pakket skulderselerne væk, da han ikke kan lide at være låst fast med overkroppen 🙂

   Hilsen Carina

 7. Dejligt med en dansk anmeldelse, Tak for det!
  Jeg har lige et spørgsmål ifht hvor længe den kan bruges:
  Jeg er helt vild med denne klapvogn, og overvejer stærkt at købe den. Især fordi den kan vendes begge veje, kan bruges til min Cybex autostol (ved tilkøb af adaptere), har 3 hjul hvilket ofte er nemmere at køre med samt prisen lige nu ligger på ca 1300 for en ny (normalpris 4000).
  Dog er jeg i tvivl pga størrelsen og de 15 kg Max. Der står den kan bruges op til 3 år, hvad tænker du om det? Nu skriver du ikke hvor gammel din søn er, men som de små krudtugler vokser tænker jeg ikke der går længe inden hans små ben er blevet for lange og stritter ud over benstøtten, hvilket jeg personligt tænker må være træls for de små. Tror du han kan sidde ordentligt i den til han fylder 3 (uden at futterne stritter ud over)?
  Hilsen Rikke

  1. Hej Rikke
   Undskyld det sene svar! Har simpelthen været sådan hængt op.

   Jeg er i tvivl om, om han længdemæssigt vil kunne sidde i den uden at benene stikker ud over når han er 3. Billederne er fra oplægget blev lagt op og han er nu 20 måneder og støder på. Men jeg tænker, når han bliver større, at benstøtten hænger mere ned af og det så ikke gør så meget? Jeg ved det ikke, det er mit første barn, så min erfaring på klapvognsområdet er ikke så stor 😀

   Vi havde den med i zoo forleden, og det var virkelig godt og brugbart. So far er vi stadig meget glade for den!
   Jeg mener vi købte den hos Jollyroom for omkring 2300.

   Hilsen Carina

 8. Jeg har sat en lille o ring i klemme ved låsen i siden, det gør at den ikke låser helt så nemt, så er det meget nemmere at få klipset sædet af og på – det var nemlig en mega ulempe ved vognen

  1. Hej Michella

   Du skal have hånden ned bag sædet, der er et håndtag som du hiver lidt op i (i selve ryglænet) og så lægger du sædet ned.

   Håber det lykkes!
   Kh Carina

  1. Hej Joan
   Ja, Villy er lidt over 2 år nu og 89 cm lang. Han vejer ca 13 kg.
   Altså, han skal ligge med bøjede ben, hvis han skal ligge fladt i den. Men det gør han også i hans bagudvendte autostol, så det tænker jeg ikke som værende et problem…
   Han vil ikke sove i den, men det vil han ikke nogen steder mere, desværre, heller ikke i barnevognen – han vil kun sove i sengen, så jeg har ikke fået testet hvordan han sover i den, desværre. Han sover også inde i vuggestuen nu, så jeg tænker det er det, der har gjort udslaget.
   Vi er stadig meget glade for den, den er nem og handi og ligger fast i vores bil, klar til tur. Han snakker også selv glad om den 🙂
   Hvis du bor i nærheden af Kbh N, må du gerne komme og gramse på den 🙂
   Hilsen Carina

    1. Det kan vi nok godt finde ud af 🙂 send mig evt en mail på Carina.soegaard@gmail.com.

     Jeg tror mange af de der små og fikse klapvogne, ikke kan trække alverdens vægt. Men alt efter hvor stort et Bern man har, så er det fint – min er 2 nu og ret gennemsnitlig, han vejer 13 kg. Så der er jo tid at løbe på endnu, og tror han blir træt af den, før han vokser ud af den – derudover er det jo også en vægt som producenten garanterer, den kan sikkert godt holde til et par kilo mere.

     Der findes lidt svenske anmeldelser, såvidt jeg husker, og måske nogle finske (som jeg dog ikke forstår). Den er nemlig ikke så kendt i Danmark – deraf måske også prisen….

 9. Hej.

  Overvejer virkelig at købe denne klapvogn til vores søn på 6 måneder, men har luge et par enkle spørgsmål.

  Kan bøjlen foran tages af?

  Og er det nemt nok at få dem i med bøjlen foran..?

  Nu må din søn være lidt ældre er ustadig glade for den og er der dukket nogle minusser op der ville være rare at vide.

  1. Hej Silke
   Bøjlen foran kan tages af, ved at trykke to dimser ind 🙂 Han er nem nok at få ned i vognen, men bøjlen på – jeg tror faktisk aldrig vi har haft taget den af når vi har brugt vognen.

   Vi er stadig glade for den, den er nem og handi og ligger fast i vores bil, klar til tur. Han snakker også selv glad om den

 10. Hej, har kigget længe på den her vogn som erstatning for vores emmaljunga combivogn. Bruger kun klapvognen nu og den er comfortabel for sønnen men uhandy for os og tungt som et ondt år.. tak for din fine anmeldelse og svar på kommentarer – tror jeg bestiller

  1. Hej Christina! Tak for din søde besked, jeg er glad for at du kan bruge min anmeldelse 🙂
   Vi er i hvert fald glade for vores! God fornøjelse med den!

   Kh Carina

 11. Hei! Jeg har akkurat kjøt denne vogn, men finner ikke ut hvordan man jan legge ned ryggen!? Finnes ingen knapp som kan trykkes ned!!! Hjelp meg gjerne

  1. Hej Maria.

   Som jeg husker det, det er lidt siden jeg har haft fingre i den, så er der et håndtag af en art bag på ryglænet?
   Jeg skal gerne tjekke det 🙂

 12. Hej.
  Tak for den fine anmeldelse!
  Jeg er på udkig efter en klapvogn der kan tager med på en rejse og helst helt op til gaten
  Har du prøvet dette med denne? Eller er de for stor?
  Bh Sara

  1. Hej Sara

   Nej, jeg har aldrig haft den med ud og rejse, så det kan jeg ikke svare dig på 🙂
   Hilsen Carina

  1. Hej Signe

   Jeg må være dig svar skyldig – altså, jeg har været stukket i rend med den, men ikke på længere tur.

   Hilsen Carina

 13. Hejsa. Hvordan justerer du sædet tilbage? Jeg har nemlig lige købt en (dog med 4 hjul). Der skal man trykke bag ryglænet og ikke på siderne for at lægge det ned. I brugsanvisningen og på den video jeg kan finde, skal man trykke på siderne.. Det kan man ikke på denne..

  1. Altså lægger det ned? Du hiver ud i “håndtaget” oppe bag på sædet, og så låser det op der – og så lægger det ned.

 14. Jeg har købt den her klapvogn brugt og skal have hjulene af, fordi de lige trænger til lidt luft og måske en ny slange. Jeg har fået baghjulet af, men jeg kan simpelthen ikke få forhjulet af og jeg kan ikke finde en manual på nettet. Har du på noget tidspunkt taget forhjulet af og kan du forklare mig hvordan man gør?

  1. Hej M
   Åh, det kan jeg simpelthen ikke huske om vi har – men jeg kan huske for nylig at have stået og forsøgt og givet op. Det må man da kunne.. Hmm.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.