Jeg har tidligere forsøgt mig med både kop kager og med æble crumble.
Det første med meget begrænset succes.

kop kage

Måske fordi jeg har prøve med de udgaver der bare skal i mikroen måske?

Det er i hvert fald ikke blevet godt. Men, æble crumble er jeg ret god til at lave, synes jeg, og så tænkte jeg

Den må kunne laves i portion størrelser

Aka en kop kage! Så her kommer lige en lille opskrift.

Kop kage æble crumble

Til fire kager.

Du skal bruge:

  • Æbler, 3 styks
  • 3 spisesker smør (som skal stå og blive blødt inden du skal bruge det)
  • 3 spisesker mel
  • 1 spiseske havregryn
  • 2 spiseskeer sukker
  • Lidt kanelsukker
  • Evt groft hakket chokolade

Sådan gør du:

Skær æblerne ud i tern og vend dem i kanelsukker.

Smørret skal være blødt.

Bland da smør, sukker, mel og havregryn til en blød masse.
Hvis du synes at massen er for våd, så put lidt mere mel i. Måleforholdene er jo angivet i “spiseskeer”, og det kan jo variere lidt.

Hak chokoladen.

Fordel æblerne i tre forme eller kopper der kan tåle ovn. Jeg bruger disse.

Put den hakkede chokolade ovenpå, ca en teske fuld.

Top med et lag af dejen.

Bag kagerne ved 185 grader varmluft i 18-20 minutter til låget er gyldent. Spis dem som de er, eller med is eller creme fraiche og lidt bær til.

Velbekomme!

Du kan se flere bagerier her – man skal jo ikke gå ned på kage!

kop kage

Mange hilsner Carina

Husk jeg bliver altid glad for kommentarer herinde, og svarer altid!
Du altid kan følge med på Facebook og få besked om nye indlæg.

 

 

4 thoughts on “Kop kage – i æble crumble version”

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.