Vi læser ret mange børnebøger herhjemme, på kryds og tværs og det har fordret at Villy faktisk også selv læser bøger. Men ja. Så her kommer lidt anbefaling af børnebøger.

Jeg forestiller mig at det bliver en serie.

anbefaling af børnebøger

Mange børnebøger er blevet kværnet herhjemme gennem de sidste par år. Mange flere end voksenbøger, desværre. Og mange af dem igen og igen og igen.
Så jeg tænkte at jeg ville vise lidt bøger frem her på siden, så kan du måske blive inspireret.

Der står en bjørn uden for dør’n

anbefaling af børnebøger

Bogen er fundet på Zoologisk museum her i efteråret og jeg blev interesseret i den, fordi den er ret særlig i sin type. Der er kun citater, ingen forklaringer.

Man skal altså huske at lave sit tonefald forskelligt når man læser op, ellers går handlingen helt fløjten. Det er en dialog mellem en mor og en dreng, og deres replikker har så hver sin farve.

anbefaling af børnebøger

Ret enkelt. Og funktionelt.

Bogen er oversat, og jeg ved ikke om det er i oversættelsen at der er sket fejl, men flere steder er sproget virkelig dårligt. Sætningerne er dårligt konstrueret, synes jeg. Eller, de ville ikke være sådan på dagligdags dansk (se billede ovenfor).
Og det er ærgerligt, for det er faktisk en ret fin ide, at skrive en bog på den måde. Ved at ændre tonefaldet, kan man ændre personlighederne på moren og drengen.

Drengen er altid meget skinger når jeg læser højt, og det har Villy så adopteret. Ind i mellem læser han den selv højt og gengiver deres replikker på samme måde som jeg – vi – gør.

En bunke venner

anbefaling af børnebøger

Denne bog er også købt på Zoologisk museum og den faldt jeg for, fordi man midt i bogen skal dreje den rundt for at fortsætte. Jeg er vild med ideen om at læseren bliver inddraget!

anbefaling af børnebøger

Historien handler om en lille pingvin, som er ked af at den ikke kan flyve, og her kommer dens venner ind i billedet for at hjælpe.
Historien er sød og sproget fint, og der er nogle fine vendinger inde over, såsom at spørge bekymret. Når man læser denne højt kan man også fint bruge tonelejet til at hjælpe børnene med at forstå stemningen. Historien er enkel og Villy kan den udenad nu.

Tegningerne er så søde oveni!

Bartoldy

anbefaling af børnebøger

Historierne om familien Bartoldy er fantastisk i deres egenskab af at være bøger uden tekst.

Vi har en udgave hvor de skal på tur.

Ikke bare en billedbog, men helt uden tekst. Fantastisk koncept! Det taler virkelig til ens egen fantasi, for slet ikke at at snakke om barnets. Du – I – digter selv historien ud fra de utrolig flotte, spraglede, detaljerede og skønne helsides illustrationer.

Familien er en lidt spøjs familie med far og mor, fem børn, en hund og to katte. Den bog vi har, der tager de på tur med hele familien, og der bliver pakket madkurv til den store guldmedalje. Der er fine detaljer, som børnene med det samme opdager, fx at lillebroren har taget bleen af og tisser på gulvet, samt detaljer som kun de voksne ser – som fx at deres hund på den ene side spiser svampe og på den næste kaster op.

anbefaling af børnebøger anbefaling af børnebøger

Historien er skæv og underfundig, herlig og inspirerende. Villy elsker bogen!
Og han har selv navngivet børnene: Villy og Ham der, lillebror Kalle, samt Daisy og Lotte. Hvor de navne kommer fra, har jeg ingen ide om.

Læser I derhjemme? Børn eller voksne?
Du kan læse mere om sprogstimulering, læsning og bøger her. Jeg tænker at dette var første del i en lille serie omhandlende anbefaling af børnebøger. For kurven med bøger vokser, og vi deler gerne erfaring ud!

Mange hilsner Carina

Husk du altid kan følge med på Facebook og få besked om nye indlæg, og følge endnu mere med på Instagram hvor jeg jævnligt deler billeder – især nu hvor jeg er på barsel.
På Pinterest kan du finde mine kreative indslag – og så er jeg vist heller ikke på flere sociale medier….!
Skriv gerne en kommentar herunder, hvis du har noget der ligger dig på sinde, i forbindelse med mit indlæg, ris eller ros, eller svar på et spørgsmål. Eller noget helt syvende! Jeg elsker at se hvad I tænker om det jeg skriver!

4 thoughts on “Anbefaling af børnebøger vol. 1”

 1. Vi læser virkelig meget herhjemme!
  Alvin og jeg er på biblo ca en gang om måned en og tanke op på bøger. Han elsker det også.
  Vi er især vilde med sjove og frække bøger for tiden, fx Min uartige mund og Vitello.

 2. Vi læser også virkelig meget her hjemme. Lige for tiden mest med den 2-årige. Der læser vi Totte-, Lotte-, Kaj og William bøgerne. Så læser vi også en del om dyr, gerne hvilken lyde dyrene siger.

  Med vores 6-årlige læser vi Villads fra Valby, Vitello og Danmarks historie fortalt af Sigurd. Han er selv begyndt at kigge i jumbobøger, og når vi læser for ham, skal han kigge med og læser ordene ikke og og. Det er så hyggeligt.

  Min mindste er vi begyndt at kigge i bøger, hvor jeg fortæller hvad tingene er, f.eks Kai bøger.

  Vi er også på biblioteket en gang om måned. Der er også super godt at lege.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.