Jeg fandt en gang for længe siden en lille påske-anordning til den kendte abe, og nu kom jeg i tanke om at den da også skulle gøres juleklar. Derfor har jeg fundet – og hæklet – et lille nisseskæg og en nissehue til Kay Bojesen aben.

Nissehue til Kay Bojesen aben

Det er super enkelt, og huen er ikke min ide, men du kan se lidt om hvad og hvor her.

Nissehue til Kay Bojesen aben

Aben fås i tre størrelser og det gør huen selvfølgelig også.

nisseskæg og nissehue til kay bojesen aben

Til den lille – det er den jeg har, den klassiske, er det denne opskrift.

Til mellem og stor, finder du den her.

Jeg har hæklet hele huen på nål 3 i en rest rød og en rest hvid bomuldsgarn jeg havde liggende, sikkert fra Søstrene Grene. Jeg har ikke lavet huen så lang som opskriften foreskriver, men har kun lavet en enkelt omgang uden indtagninger, mellem omgangene med udtagninger.
Kvasten har jeg laver ved at lægge nogle stykker hvid garn ovenpå hinanden, binde enden på det røde rundt om, og folde kvasten rundt.

Se herunder.

Nisseskæg

nisseskæg og nissehue til kay bojesen aben

Nisseskægget er lavet meget simpelt: Jeg har bunden en dobbelttråd rundt om abens hoved, så tråden flugter med munden og bag ørerne. Og så har jeg klippet snore, ca 25 cm lange, lagt dem dobbelt og knudet dem om snoren om hovedet.

Se hvordan herunder.

Til sidst har jeg studset hans skæg.

Du kan finde flere af mine små opskrifter her.

Nissehue til Kay Bojesen abe

Min abe er fra da jeg blev konfirmeret. Jeg kan huske jeg fik den af min mors gamle kollegaer, og på det vedhæftede kort stod der noget med

… så her har du et dyr der ikke kræver pasning.

Det passede så fint – på daværende tidspunkt rummede husstanden en kæmpe hund, to tykke katte og en 5-7 marsvin. Måske også en dværghamster… Nå, men nu er han klar til jul!

Glædelig jul fra Carina

Husk du altid kan følge med på Facebook og få besked om nye indlæg, og følge endnu mere med på Instagram hvor jeg jævnligt deler billeder – især nu hvor jeg er på barsel.
På Pinterest kan du finde mine kreative indslag – og så er jeg vist heller ikke på flere sociale medier….!
Skriv gerne en kommentar herunder, hvis du har noget der ligger dig på sinde, i forbindelse med mit indlæg, ris eller ros, eller svar på et spørgsmål. Eller noget helt syvende! Jeg elsker at se hvad I tænker om det jeg skriver!

2 thoughts on “Nisseskæg og nissehue til Kay Bojesen aben”

    1. Hej Heidi. Ja det kan man – søg på sættekassen på facebook 🙂
      Undskyld mit alt alt for sene svar!

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.