Ja, tak fordi du spurgte. Mobilafvænning. Hmm. Som nogen måske kan huske, så skrev jeg i slutningen af efteråret om mobilafvænning. Jeg havde hørt Thomas Skovs podcasts om emnet, en serie på 5 indlæg. Og jeg må sige, jeg blev inspireret.

Tager du stadig lige så mange billeder?

Nej, det tror jeg faktisk ikke jeg gør. Jeg har stadig ikke helt lært at lægge telefonen derhjemme, og tage afsted uden, men jeg synes faktisk ikke jeg tager helt så mange billeder mere.
Jeg har i hvert fald opdaget, at jeg i perioder ikke har voldsomt mange billeder af Villy liggende. Jeg sender med jævne mellemrum billeder til Villys bedsteforældre, og der har der ind imellem ikke været så mange at sende. Og det må jo betyde at jeg ikke tager så mange billeder – antager jeg.

Tracker du stadig din telefontid?

Njae.. Altså, jeg har stadig moment-appen installeret, og den fortæller mig dagligt, hvad jeg har brugt af tid og hvor meget det er i forhold til dagen før. Men jeg går ikke ind og kigger i den mere.

Det burde jeg måske. Jeg kunne forestille mig, at det ikke er så kønt et syn, her ovenpå juleferie og sådan…

(suser ind og kigger!)

Jeg kan i hvert fald se at de sidste par dage eller fem da har været helt ude i hampen og ikke noget at være stolt af. Det er jo værd at tænke over. Samtidig har jeg simpelthen været så ukristeligt træt her ovenpå ferien, så jeg har ikke magtet særlig meget andet end at stene, når først Villy sov. Og det er nok det, mobiltrackingen afspejler.
Det må vi få rettet op på!

Er telefonen stadig ude af soveværelset?

Og får du brugt dit vækkeur?

Njae. Også her kunne det hele være lidt kønnere.
Men det kommer sig af (undskyldninger er der nok af!), at mit nye yndige vækkeur, har et skide irriterende lys. Hvis man trykker på det, for at se hvad klokken er, når man er oppe og tisse om natten (ja, jeg er en gammel dame), så bliver man nærmest blæst bagover. Blæst bagover af et uhyggeligt intenst og skarpt blåt lys.

Så pt. har uret lidt stuearrest, ind til jeg finder en mere holdbar løsning. Villy synes dog det er vældig interessant at stå og trykke på om morgenen, og han ligner sådan en lille gal blå professor, med et vildt morgenhår og en hektisk sutten på sutten.

Hvad så med mobilafvænning fremadrettet?

Vi skal blive endnu bedre, og det kræver mere mobilafvænning. Jeg havde et mål om at kede mig lidt mere, få lavet flere andre ting end at sidde med en telefon i hånden. Tage kameraet med oftere. Lægge telefonen væk når Villy var vågen.
Og for guds skyld, skulle Villy heller ikke se helt så meget film fra Youtube som han gjorde i en periode. Især her henover juleferien har den været helt gal!

Så han er også på mobilafvænning, og det går så fint. Han er meget bedre til det end vi er. Han leger mere, og er generelt gladere at være sammen med.

Jeg prøvede lige at google “iPad afvænning barn” og resultatet er ikke særlig pænt. Artikel efter artikel der fortæller om, hvor skidt det er for børn at sidde med sådan en skærm i hænderne. Men det bekræfter sådan set bare det jeg allerede havde tænkt, at selvfølgelig skal han ikke sidde og se film. Som oftest sad vi sammen med ham, og det var som regel børnesange, som vi sang med på. Men han blev mere og mere bestemt, omkring hvad han ville se. Og nogle gange kun et vers og sådan noget, og det blev simpelthen en shoppen rundt uden lige – lige til at blive snotforvirret af. Både for os og ham.

Fremadrettet skal vi øve os endnu mere. Villy må godt se film, bare ikke særlig tit og kun når det er nødvendigt. I går fx, ude hos min mor, så han film med babyer, mens jeg sad ved siden af. Han var monster træt, vi ventede på mad, der var ikke så meget han kunne overskue. han syntes babyerne var sjove – indtil den ene film, en halvstor pige der legede baby, viste at hun græd. Hold nu op han blev ked af det!

One thought on “Nå Carina, hvordan går det så med din mobilafvænning?”

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.