Nytår med små børn er for mig ikke ligesom nytår før i tiden.

nytår med små børn

Nu har jeg egentlig aldrig været til det kæmpe brag af en fest, som mange lægger op til. Jeg synes ofte det er endt med at blive anderledes end planlagt og så er jeg blevet skuffet. Derfor passer det mig egentlig glimrende at Villy og Kalle er grund til at holde sofa-nytår.

Nytår før små børn

Før vi fik børn var vi ofte hos venner til nytår, eller hjemme, men stille og roligt, med god mad og drinks. Nu har vi taget det til et højere level – eller lavere, om du vil, og er helt casual.

Nytår med små børn

Det her er vores fjerde nytår med børn.

Det første år holdt vi hjemme, andet var vi hos P’s far – og Villy var syg med høj feber. Så vi gloede tv og gik tidligt i seng. Spiste is direkte af bøtten og middagen blev indtaget i sofaen. I omvendt rækkefølge, forståes..

De sidste to år har vi gjort på samme måde, egentlig lidt ved et tilfælde første gang, men det er blevet en – for os – god opskrift, som vi kører med, så længe det giver mening for os og vores børn. Og den får I her, en opskrift på (vores) nytår med små børn.

Sådan gør vi

Vi er i Jylland hos P’s familie i dagene mellem jul og nytår.

Vi kører derover den 28., det har vi i hvert fald gjort et par år nu. Så har vi lejet os ind i Air BnB lejlighed, og ses så så meget som muligt med Ps familie. Næste år tror jeg dog vi overnatter hos farfar, det vil gøre det hele lidt nemmere, hyggeligere – og billigere!

Den 31. mødes vi med Ps familie pølser og brød, Kalle sover til middag, og ved 14 tiden vender vi snuden mod København.

å er vi hjemme 16.30-17, fodrer ungerne af med noget havregrød. Medmindre de som vanligt har spist nærmest hele vejen fra Jylland og hjem. Køresnacks er vejen frem til acceptable køreture…

Så bliver ungerne puttet, vi henter noget forudbestilt sushi, og hygger i sofaen. Og ender med at gå i seng før midnat.. Meget festligt. Men præcis som vi ønsker det.

Denne nytårsaften var min veninde her, så hentede hun maden, mens vi puttede børn, og efter maden hyggede vi med Scrabble og Chips, inden hun tog videre til fest og vi gik i seng. Så er alle nogenlunde friske 1. Januar.

Tanker om nytår

Jeg tror som sådan godt at vi kunne være sent oppe, hvis vi havde lyst.

Eller selvfølgelig kunne vi det, det bestemmer vi jo helt og holdent selv.

Vi er ret gode til at give plads til lure, ovenpå en dårlig nat. Og dem skal guderne vide, dem er der mange af… Man kan sige, at så længe børnene er små, så er det denne her måde vi bruger, tænker jeg. Det fungerer så fint for os. Det er det samme med jul, egentlig, det bliver også holdt på børnene præmisser. Jul opdager de er en særlig dag, nytår not so much, men det er helt fint.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.