Jeg har længe, faktisk siden forrige sommer, tænkt at vi skulle ud og finde nogle af De glemte kæmper. Den gang var jeg i Ishøj med arbejdet og finde Oscar under broen, i øøøøøsende regnvejr. Det var helt åndssvagt så meget det regnede, og vi var så våde da vi kom hjem.

de glemte kæmper

Men jeg gad som sagt godt at finde flere, og Villy og jeg var på jagt et par gange i ferien.

Vi fandt først en dag to, de to tættest på os.

De glemte kæmper

De glemte kæmper er seks kæmper (eller trolde, har vi kaldt dem, for det kan Villy nemmere forholde sig til), som er gemt rundt omkring på den københavnske Vestegn.

Nogle af dem er forholdvis nemme at finde, der er kort på hjemmesiden der beskriver deres nogenlunde placering.

De er alle skabt af kunstneren Thomas Dambo, og lavet af genbrugstræ.

De er alle meget fine og mega detaljerede!

Selvom de alle har nogle år på bagen, oplevede vi at andre end os havde fået samme ide, den grålige søndag vi var afsted. Dog på ingen måde mange mennesker, men der var da andre end os.

Sovende Louis

Louis ligger godt gemt på en bakketop inde i noget buskads. Faktisk var han lidt svær at finde, og vi måtte spørge om vej – det viste sig at vi havde parkeret det forkerte sted. Så, vi måtte lige afsted igen, og så hen i nærheden af ham.

Han er så fin, og meget tydeligt sovende!

Der er åben mund og polypper for alle pengene, og man kan kravle ind i hans mund og videre ind i mavens dyb.

de glemte kæmper

Bakketop Trine

Trine sidder på en bakketop, deraf navnet, ved Quark Naturcenter i Hvidovre. Naturcentret i sig selv udforskede vi ikke så meget, men det så virkelig ud til at have potentiale til at man fint kunne bruge noget tid der. Der var blandt andet sådan et hamster-hjul man kunne løbe i, og derved få en lille vindmølle til at dreje rundt.

Trine er fint og sidder og spejder ud over landskabet omkring hende, med foldede hænder – hvilket har gjort et stort indtryk på Villy. Både hvordan hun sad, og at han var ude og sidde i hendes hænder.

de glemte kæmper

Oscar under broen

Oscar sidder under en bro i Ishøj, ikke så langt fra Arken. Vi gik turen en rætti rætti varm sommerdag, og det var også der jeg var i øsende regnvejr der for nogle år siden. Den gang virkede turen meget meget lang. Det var måske al regnen og de lettere modstridige børn der gjorde det…

Men, når man så når frem, så kan man pludselig skimte ham..

de glemte kæmper

Bedømmelse

  • pris – det koster gratis, og det kan vi jo godt lide!
  • oplevelse – en rigtig fin oplevelse. Det må man sige. Der er både noget med at lede, at vente, at være nysgerrig, få forløsning, få “medaljen”, at nå frem. Man kan skabe historier om kæmperne, referere til dem senere, eller drage paralleller fra de eventyr man kender.
  • tilgængelighed – det er sådan lidt blandet. Man er jo på jagt og de kan være svære at finde, også med GPS. Jeg opdagede dog, da jeg zoomede ind på det område hvor fx Louis skulle være, at han var pinnet ind på min telefons kort. Det hjalp jo en del.
    Flere af kæmperne ligger lidt ufremkommeligt, især Louis der ligger inde i et krat, men både Trine og Oscar kan man godt se nogenlunde nemt.
  • børnehøjde – det er skønt for både store og små!
  • alt i alt – en rigtig god oplevelse!

de glemte kæmper

Du kan læse her om da vi var en tur til Gisselfeld.

Ferie hilsner Carina

Husk jeg bliver altid glad for kommentarer herinde, og svarer altid!
Du altid kan følge med på Facebook og få besked om nye indlæg.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.