Det her er historien om Alma. Og hvem er Alma, spørger du så. Det skal jeg fortælle dig – lige om lidt, når jeg først lige har fortalt dig lidt om køn og legetøj.

køn og legetøj

For det er det nemlig nogen der har en mening om, og det har jeg skam også.

Køn og legetøj

Når man snakker børn og køn og legetøj, vil man møde forskellige holdninger. Som regel i hvert fald.

Man vil møde dem der absolut ikke mener at drenge kan lege med legekøkken, men bør have en værktøjsbænk.

Og man vil møde dem der mener at piger kun er til dukker, bamser og sådan.

Og så vil man møde dem der mener at børnene helt selv skal skabe legen, altså, lidt hen af Rudolf Steiner. Der er jeg heller ikke rigtigt – og så alligevel lidt, for det er faktisk sådan at Alma er blevet skabt.

Man vil helt sikkert også møde de forældre, der mener, at børn skal lege med lige præcis det de har lyst til (inden for rimelighedens og sikkerhedens grænser, selvfølgelig – alt med måde).

Og jeg hører helt sikkert til de sidstnævnte. Jeg synes det er rigtig vigtigt at man lærer børn, at man må og kan lege lige præcis det man vil, med de remedier man nu har inden for rækkevidde. Og sikkert også lidt længere ud, men du forstår nok hvad jeg mener.

“Alle slags lege skal kunne leges her”

Det var vigtigt for mig, da Villy begyndte at skulle have legetøj, og han fik lidt af hvert. At det var muligt for ham, at lege det han nu faldt for.

Så han har både haft biler, togbane, tegneting, udklædning, puslespil, tegnesager, bamser og dukke med vogn, køkken og bøger. Bøger, bøger bøger.

Han har egentlig indtil han var 2,5 ca., leget meget blandet. Det har skiftet meget, hvad der lige var in. Hans dukke Ole (som er en pige, btw) har også haft sin storhedstid, og i forbindelse med hans (altså Villys) 2 års fødselsdag, fik han en seng. Da Kalle skulle komme, fik han dukkevogn og sele.
Og Ole får ind i mellem den helt store tur, med kørsel, bleskift og amning.
Men aldrig i særlig lang tid eller i lange perioder.

Bamser har aldrig rigtig sagt ham noget, udover en dag hvor han pludselig sagde ved sengetid

Jeg må have en bamse med i seng.

P spurgte ind til dens navn, og den hed Guller. Så var det lige som på plads. Han er glad for Guller, bevares, men det er ikke et spørgsmål om liv eller død, om Guller er med i seng.

Men så i efteråret, opdagede Villy Biler-filmene. Og serien om Venskabsbyen.

Og i den forbindelse, vil jeg fortælle om en rigtig sød lille ting, nemlig om Alma.

Historien om Alma – starten

Villy fik, da han blev 1 år, en lille kasse med tre af morfars gamle biler. En blå, en rød og en sølvfarvet.

køn og legetøj

Længe var de pakket væk, og da de kom frem, gik den sølvfarvede hurtigt i stykker. De to andre var lidt fremme, og lidt væk, og så fremme igen.

Og nu skal jeg love for at de er inde i varmen, den lille røde bil og den lille blå bil – Alma og Pelle.

I Venskabsbyen, som jeg nævnte tidligere, er der en brandbil, Bruno, en politibil, Pelle og en ambulance, Alma. Og Alma har på en eller anden måde virkelig vundet Villys hjerte.

Især her det sidste halve års tid.

Historien om Alma – nu

Og nu er vi så der, hvor Alma bliver nusset, pusset og puslet.

Hun bliver puttet i vores seng, hun bliver ammet under Villys bluse (eller min, hvis han kan komme til den).

køn og legetøj

Hun bliver skiftet på puslepuden, og får Oles ble på. Alma er forøvrigt en dreng, men stadig en “hun”.

Man skal ind i mellem lige tjekke sin seng, inden man smider sig på puden, for at sikre at man ikke lander på en lille rød Volvo Amazon fra 1960erne.

Alma har det lidt svært med hjulene, man kan godt mærke at hun er fra 1960erne en gang. Hun er altså bare ikke i lige så god stand, som jeg forestiller mig at hun var en gang. Men så er det jo heldigt, at hun findes i flere udgaver på Den Blå Avis, så jeg ved da hvor jeg skal lede, hvis alt går galt og Alma går helt i stykker. Det håber vi nu ikke, og nu har hun klaret den så længe, så mon ikke hun klarer den nogle år endnu?

Hvad mener du? Har du køns-defineret dit barns legetøj?

Kh. Carina

Husk du altid kan følge med på Facebook og få besked om nye indlæg, og følge endnu mere med på Instagram hvor jeg jævnligt deler billeder – især nu hvor jeg er på barsel.
På Pinterest kan du finde mine kreative indslag – og så er jeg vist heller ikke på flere sociale medier….!
Skriv gerne en kommentar herunder, hvis du har noget der ligger dig på sinde, i forbindelse med mit indlæg, ris eller ros, eller svar på et spørgsmål. Eller noget helt syvende! Jeg elsker at se hvad I tænker om det jeg skriver!

2 thoughts on “Historien om Alma”

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.