Herhjemme hos os, der skiftes vi til at sove lur når vi kan. Det vil sige, lørdag-søndag og andre fridage, skiftes til vi til at sove. Os voksne.

søvn er vigtig

Det er noget vi prioriterer relativt højt, fordi søvn er vigtig, og fordi vi ikke sover særlig godt om natten generelt, og så giver det os lidt kvalitet at få lidt lurtid.

Måske er du træt af at læse om vores dårlige søvn eller mangel på samme. Så beklager jeg, og du må glæde dig til næste spændende indlæg herfra. Her kommer nemlig noget om søvn. Igen.

Sådan foregår det som oftest

Som oftest foregår det sådan at jeg står op med børnene og P går ind og lægger sig. Medmindre Kalle har sovet helt af helvedes til.
Så siger P

Må jeg sove først?  Bare en times tid…

Så ved jeg godt at gulerodden er, at jeg får lov at sove længere. Og på en måde arbejder jeg bedst med at vide, at jeg skal holde mig vågen et vist stykke tid, og så skal jeg sooooove!

Det har vi egentlig gjort rigtig længe, også før Kalle. Og det fungerer rigtig godt for os.
Efter Kalle er kommet til, skifter det lidt, om hvorvidt jeg tager Kalle med ind og sover med ham, og så eventuelt sover videre når han er vågnet, eller om jeg sover før ham og så får ham ind og lurer lidt videre med ham.

For MIG fungerer det bedst at jeg sover før ham. Jeg sover ikke særlig godt med ham, og hvis jeg først har været vågnet, hjulpet ham videre i søvnen, blundet lidt, ja så har jeg svært ved at sove alene bagefter. Det bliver rodet og usammenhængende.
Men det er ikke altid at Kalle kan vente med at sove lur, og så tager jeg ham med fra starten af.
Jeg ved at jeg helst skal have mindst en time, ellers kan det være lige meget.

Når man så ikke helt får afstemt…

Der var så denne her dag. Jeg tror faktisk at det var 1. maj.
Allerede dagen før, havde P sagt

Skal du sove lur i morgen?

P havde sovet, og jeg tog Kalle med ned for at sove lur.

Når man sover med Kalle, kan man være heldig at han tager en halv time-tre kvarter, og så kan hjælpes videre, op mod halvanden time.
Man kan også være uheldig at han sover tredive minutter, og så er den skid slået.

Det her var en af de korte lure. Ej, jeg tror måske han sov tre kvarter. Men jeg var længere tid om at falde i søvn, så jeg nåede kun lige at falde hen, før han vågnede. Pis altså. Og jeg kunne ikke hjælpe ham videre.

Så jeg afleverede ham til P og Villy, og gik ned for at putte. I hvad jeg troede var en lang lur. Efter ca en time kom Villy væltende ind af døren, og vækkede mig.

Da jeg stod nede i stuen, havde de gang i en leg med vores lege-tunnel.
De havde en fest alle tre.
Og jeg var bare så træt.

Sure mor!

Kalle grinede, Villy grinede, P grinede. De hyggede sig rigtigt. Og jeg kunne bare ikke rigtigt overskue det.

Så lavede Kalle et eller andet, Villy råbte op i glæde, og P roste dem.
Og så kom sure mor og sagde et eller andet surt.

Og så døde den gode stemning lidt. P spurgte hvorfor jeg var sur.

Jeg er bare så træt!

Så kunne jeg jo gå ned og sove, sagde han. Men jeg var jo lige blevet vækket. Jeg havde allerede fået splittet min lur op i flere. Jeg havde lidt givet op.

Jeg går i bad.

Jeg var så træt af mig selv.

Det var jo ikke hans skyld. Det var ikke deres skyld. Det var på sin vis heller ikke min skyld. Jeg havde bare ikke helt fået forventningsafstemt inden.

Så det sad jeg lidt og tænkte over, inden jeg gik i bad, nede i vores seng. Jeg var lidt våd i øjnene. Jeg tror måske jeg ikke helt kunne overskue det?

Jeg har et par gange prøvet at måtte kaste håndklædet i ringen. Der var jeg også lidt denne dag. Men altså, vi kom igennem og det blev en rigtig fin dag.

Og ret skal være ret, og nævnes skal det helt sikkert: P er den bedste mand jeg kunne ønske mig, altid. Jeg har siden denne dag, sovet flere lange lure (den ene sågar mens han lavede mad klar til om aftenen og vaskede op, og der så væsentligt pænere ud end hvis jeg havde klaret samme udfordringer), og jeg er altså bare et rarere menneske efter søvn. Meget søvn, Kalle.

(Jeg beklager den dårlige sangstemme. Sangen her er "indspillet" til Lillemor på instagram, da hun snakkede om dårlig søvn)

Når man har prøvet alt

Jeg tror måske vi snart har vendet os til det? Og så en gang i mellem får vi – jeg – bare nok. Bliver fyldt op.

Jeg synes vi har prøvet alt. Og folk er søde til at spørge ind til nye ting.
Hvad med kiropraktor? Kan Kalle have låsninger? Mon han er mæt nok?

Vi har prøvet en hel masse, og vi kan jo ikke blive ved. Jeg tror bare at Kalle er sådan. Jeg tror at Kalle har brug for at vide at jeg er der, mange gange om natten, fordi han har brug for trygheden.

Vi har prøvet osteopati, zoneterapi, ravhalskæde, tyngdedyne. Han er begyndt at spise, og selv de dage han har spist pænt, vågner han gerne et sted mellem 5 og 8 gange mellem 18.30 og 06. Tror jeg. Jeg har faktisk ikke tal på hvor tit han – vi – er oppe. Han er jo som sådan ikke vågen, han vil bare have mor.

Sådan tror jeg at han bliver ved med at være til han ikke bliver ammet mere. Så er spørgsmålet om færdig med amning = bedre søvn?

Zzzz….

Husk du altid kan følge med på Facebook og få besked om nye indlæg, og følge endnu mere med på Instagram hvor jeg jævnligt deler billeder – især nu hvor jeg er på barsel.
På Pinterest kan du finde mine kreative indslag – og så er jeg vist heller ikke på flere sociale medier….!
Skriv gerne en kommentar herunder, hvis du har noget der ligger dig på sinde, i forbindelse med mit indlæg, ris eller ros, eller svar på et spørgsmål. Eller noget helt syvende! Jeg elsker at se hvad I tænker om det jeg skriver!

One thought on ““Jeg er bare så træt””

  1. Åh, det er heldigvis en af de ting, man fuldstændig glemmer, når der er gået (mange) år… Min ældste var vågen mange gange i løbet af en nat. Han (og jeg) skulle sidde op, når han blev ammet, fordi han altid gylpede bagefter…
    Søn nr. to og tre kunne ligge ned og blive ammet om natten, så det blev en helt anden og meget bedre søvn og amning.
    Håber, det trøster dig, at man glemmer det ad åre. Det er voldsomt hårdt at være i, mens det står på, men jeg har overhovedet ingen mirakelkure eller tricks:-(
    Stort kram til dig<3

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.