Ja, her har været lidt stilhed de sidste fjorten dage. Det er der flere grunde til; den ene er, at jeg har haft travlt. Eller, altså travlt og travlt. Jeg har haft nok at se til. Den anden er at jeg har været træt, og den tredje er, at vi har været på ferie i Ebeltoft – mere om det senere. Og så fordi jeg altid har gang i hundredogsytten ting på en gang, så når jeg ikke super mange af dem.

stilhed

Eller, det gør jeg. Men jeg når ikke lige bloggen, og det er altså derfor der har været stille.

Jeg er tidsoptimist

Jeg ved ikke om du kender det. Man er ude og gå med barnevognen, barnet sover, og man har allerede udarbejdet en liste over ting man gerne vil lave, når nu man kommer hjem, stiller vognen og barnet – selvfølgelig – sover videre.

Mens man går, bliver man mere og mere optimistisk, men ak og ve – man når kun lige at parkere kareten og smide varene i køleren, så hyler ungen og man er på den igen. På ham. Kalle altså.

Og så ser man alle de ting man gerne ville lave, gå op i røg.

Jeg når jo at strikke en del for tiden, og det gør jeg, fordi jeg kan gøre det i de øjeblikke hvor Kalle godt gider sidde på gulvet og lege lidt med noget legetøj. Små minutter her og der, og så når man da lidt. Men altså, den store oprydning når jeg ikke. Eller rengøring. Medmindre der kommer en ind og hjælper mig med at tage Kalle i mens, fx min mor.

Men altså, selvom man skulle mene at jeg efterhånden har været i det her barselsgame så længe, at jeg burde vide bedre, så er jeg tidsoptimist. Som fx da jeg tænkte at det da var super hurtigt at lave muffins med frosting og McQueen-pynt og frugtspyd, og nær ikke havde nået det.

Eller når jeg tænker, jeg kan da sagtens nå “det” og “det” og “det” i løbet af i dag. Så ender jeg med at suse rundt, bare for at der ser nogenlunde ud, inden P kommer hjem. Eller når jeg planlægger ting jeg skal nå, når barnet der ikke sover, sover. Og blive depri og frustreret når jeg ikke når det.

Jeg har svært ved at være tilstede i nuet

Det her med at planlægge en masse på forhånd, handler måske i virkeligheden også lidt om at have svært ved at være til stede i nuet.
Jeg har svært ved at være PÅ i længere tid, uden at tænke over hvad jeg også KUNNE have lavet. Kender du det? Og det er jo i virkeligheden en virkelig dårlig egenskab at have.

Jeg er fx rigtig dårlig til at lege. Så er det ude. Pædagogen er dårlig til at lege. For det er jeg altså. Jeg er god til at sætte ting, aktiviteter og sådan noget i gang, men jeg er virkelig dårlig til at sætte mig ned og lege at jeg “… så var Bumle og du var McQueen, og så skulle McQueen køre ræs…”, osv osv. Det er jeg virkelig ikke særlig god til.

Og jeg er heller ikke særlig god til at lade være med at lave flere ting på en gang. Jeg kan fx rigtig godt lide at sidde og strikke, mens Villy laver puslespil ved siden af. Så er vi sammen, men hygge samtidig med hver vores. Giver det mening?

Hver gang jeg laver en ting, har jeg også tankerne på, om det mon kunne kombineres med noget andet.
Det gør mig mega produktiv, men også rodet i hovedet og hastig i bevægelserne….

Når man skal øve sig

… og det skal jeg altså øve mig på at blive bedre til. Til ro.

Lige nu ligger Kalle fx ved siden af mig og sover. Og i stedet for bare at putte med ham, sidder jeg og skriver. Men altså, jeg har sovet en GOD lur i dag, så tør faktisk heller ikke rigtigt at sove mere i dag.

Og jeg har så mange ord der gerne vil ud. Og ting der vil strikkes. Og skabe der skal ryddes op i. Jeg kunne også gå i bad. Og lægge tøj sammen. Og…

Og til at det er okay at jeg ikke når ting. Jeg har det så skidt i mit hoved, når jeg ikke kan “krydse” mentalt af på min liste.
Jeg er klart et produkt før proces-kind of person. Ikke særlig pædagog agtigt, men sådan er det altså. Jeg har brug for at færdiggøre ting eller opgaver.

….

Tak fordi du læser med! Mange hilsner Carina.

Husk du altid kan følge med på Facebook og få besked om nye indlæg, og følge endnu mere med på Instagram hvor jeg jævnligt deler billeder – især nu hvor jeg er på barsel.
På Pinterest kan du finde mine kreative indslag – og så er jeg vist heller ikke på flere sociale medier….!
Skriv gerne en kommentar herunder, hvis du har noget der ligger dig på sinde, i forbindelse med mit indlæg, ris eller ros, eller svar på et spørgsmål. Eller noget helt syvende! Jeg elsker at se hvad I tænker om det jeg skriver!

10 thoughts on “Stilhed i stormen”

 1. Åh hvor jeg husker det fra min egen barsel! Jeg havde også et barn der ikke sov lure, og når han endelig sov, så så jeg fjernsyn, for jeg orkede ikke andet. Samtidig lavede jeg lange lister i hovedet over alt det jeg gerne ville nå…

 2. Jeg har som dig altid været fyldt af utilfredshed af ikke at nå nok og den der “burde” var som en sky over hovedet hele tiden.
  I dag planlægger jeg højest 3 ting hver dag jeg vil nå. Når jeg mere er det kun et plus og ellers tilfreds med de 3 faste.
  I det hele taget er jeg meget optaget af hvordan man styrer sin egen tid og tilfredshed med livet, at jeg også skriver om hvad der virker for mig på min blog. Bare det at skrive om det er terapi 😊

  1. Jeg kan følge dig. Jeg har så mange ting jeg gerne vil sy/strikke/skrive osv osv. Man må prioritere sin tid!
   God ide med at sætte et mål! Jeg kan huske min første tur i et storcenter med en baby og en veninde med ditto, der aftalte vi at hvis vi kom ind i en butik, var det en succes. Det blev SÅ meget en succes!

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.