Det her indlæg har jeg egentlig taget tilløb til at skrive længe. Det har stået på min to-do-list et godt stykke tid, og da der så tikkede en besked ind på min blogs facebookside, tænkte jeg, at nu måtte det være.

børn og sociale medier

Det der stod i den kommentar, fik mig i gang. Der stod:

Nysgerrigt spørgsmål: er du begyndt at poste billeder af dine drenges ansigter igen?

Billeder af ens børn og sociale medier

Og som jeg svarede Maria

Kun af Kalle. Som det har været et stykke tid – når han blir lidt større, stopper det også.

For det er min tanke.

Min tanke er, at når han bliver et lille års tid, så stopper hans “karriere” som værende genkendeligt barn på mine forskellige kanaler.
Indtil da, er han forholdsvis baby-agtig, og så tænker jeg at det er ok. Snakken har vi haft derhjemme flere gange, og jeg har også før skrevet om emnet. Tilbage i januar 2018.

Da skrev jeg blandt andet

Inden vi fik Villy, havde vi selvfølgelig også snakken om, OM han overhovedet skulle være til stede på Instagram og Facebook. Skulle fremmede have lov at se ham? Skulle vores venner kunne følge med? Hvem var det vigtigt for? Os, og her nok mest mig? Vores venner? Familie? Resten af verdenen?

Og

Jeg forsøger at begrænse hvor mange billeder der findes, hvor man kan se hans ansigt. Ikke fordi det er totalt forbudt, men fordi der ofte ikke er grund til det.

Og sådan har jeg det stadig.

Billeder og historier

For Villys vedkommende, er det meget lang tid siden at jeg har vist billeder af ham med ansigt på. Til gengæld deler jeg jævnligt ting han siger, fordi han simpelthen siger SÅ mange sjove og fine ting.
Beslutningen er som jeg har skrevet før, ikke stadfæstet, men efterhånden sidder den fast. Villy vises ikke frem med ansigt.

Hvad så med Kalle? Ja, Kalle er stadig mest min lille klump baby, og derfor er sagen også lidt en anden for ham. Men på sigt, når han bliver lidt større, så bliver det det samme. Så skal billeder med ham, heller ikke være genkendelige.

Og det håber jeg også at vores familie og venner vil forstå og respektere.

Når de er et par, bliver de mere og mere de små mennesker de vil være fremadrettet, og knap så meget mine (vores) små babyer. Og så skal det begrænses.

Jeg har som sagt taget tilløb til at skrive dette. Ikke fordi jeg “frygter” folks holdninger, eller fordi jeg ikke er enig med mig selv. Men fordi jeg synes det er super vigtigt.

Og jeg blev også lidt sparket i gang, da jeg forleden blev interviewet af en ung kvinde der var ved at skrive speciale om emnet. Om mødres brug af især instagram. Det er super spændende, synes jeg!

Hvad er dine “regler” for billeder og sociale medier?

Mange hilsner Carina

Husk du altid kan følge med på Facebook og få besked om nye indlæg, og følge endnu mere med på Instagram hvor jeg jævnligt deler billeder – især nu hvor jeg er på barsel.
På Pinterest kan du finde mine kreative indslag – og så er jeg vist heller ikke på flere sociale medier….!
Skriv gerne en kommentar herunder, hvis du har noget der ligger dig på sinde, i forbindelse med mit indlæg, ris eller ros, eller svar på et spørgsmål. Eller noget helt syvende! Jeg elsker at se hvad I tænker om det jeg skriver!

4 thoughts on “Det der med ens børn og sociale medier”

  1. Vigtige overvejelser. Jeg bruger fortsat billeder af mine børn i enkelte indlæg, det er typisk mine rejseindlæg hvor det giver mening – men jeg spørger altid mine efterhånden store børn om lov. Nogle billeder får jeg nej til og dette respekteres naturligvis 🙂

  2. Jeg lægger heller ikke billeder ud af min datter, hvor man kan se hendes ansigt, på de sociale medier.
    Nu er jeg mest aktiv på min Instagram, og på de fleste billeder af min datter, ser man hende bagfra eller fra siden.
    Selvom jeg elsker at tage billeder af min datter og vise hende frem, så har jeg det ikke godt med, at der findes en masse online billeder af hende. Nogle vil måske synes det er underligt, at jeg lægger “anonyme billeder” ud af hende, men det er jo bare min stil på de sociale medier 😊

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.