Jeg har efterhånden flere gange skrevet om at flytte ud af byen. Hvad ville man få – hvad ville man miste. Ville vi savne det? Ville vi nyde det?

flytte ud af byen

Det bruger jeg meget tid på at tænke over. Eller, jeg gør ikke så meget mere, for vi har taget en beslutning.

At flytte ud af byen – hvad får man?

Tilbage i oktober skrev jeg

Man kan få have! Af større eller mindre grad. Man kunne måske få køkkenhave eller høns. Et æbletræ og en kompostbunke. Og en terrasse hvor man kunne sidde ude om sommeren, når børnene var gået i seng.
Man kunne få marsvin – med sommerresidens i haven, og måske en trampolin. Ikke til marsvinene, men til os andre.

Man kunne få plads. Mere plads. Det er jo ikke fordi vi mangler, men tænk at have et rum “i overskud”. Et krea-rum med hylder fyldt med gode sager, hvor man godt må grisse. Et værksted ude, hvor man kan slå søm i et brædt, hvis det er det man har lyst til – uden først at skulle ud og købe brædtet.

Man kunne få natur omkring sig. Ikke bare en park, men ægte natur. Måske ligefrem en skov eller vand.

Man kunne få tryggere veje omkring sig, hvor man turde at børnene kunne færdes selv, selv som forholdsvis små. Man skulle måske ikke have et øje på hver finger, når man havde dem med ud på gaden – men kun på hveranden eller -tredje finger.

Man kunne få udeliv i dagligdagen, efter arbejde, uden at skulle gå efter det.

Man kunne få en motherfucker grill!

Og især det med grillen er vigtigt. Ej, det er bare spas.
Men forstå mig i det her – listen med positive ting, den ER da lang.

Men lang nok?

Rækkehuse i byen eller landet?

Vi kiggede faktisk i januar, lidt panisk rundt. Vi så ikke mindre end fire rækkehuse i samme område i Taastrup. Panisk fordi, pludselig gik det op for os, at vi faktisk måske gerne ville flytte. Og flytte nu. Som i NU! Og så stod Villy jo pludselig og skulle i børnehave 1/2 – så hvis det skulle være, skulle det jo nærmest helst have været i går.

Og det kan man jo ikke.

Vi så fire rækkehuse, konstaterede at

 • de var fine
 • området var fint
 • der vil altid være noget til salg, det er ikke “nu eller aldrig”
 • det var hvad der var, inden for vores budget, inden for den radius vi opererer i
 • det skulle ikke være nu

Det skulle ikke være nu.

Det rækkehus-område ligger der også om et år. Eller om to år. Ro på, ro i maven, nu bliver vi her et stykke tid.

Vi bliver her, det giver ro

Vi har længe gået lidt i et limbo; vil vi flytte, vil vi ikke?

flytte ud af byen

Og vi er stadig i dette limbo, men ikke så pressede mere. For det skal uanset hvad tidligst være om et år eller to, at vi begynder at kigge. Vi skal have truffet en endelig beslutning inden Villy skal starte i skole sommeren 2022. Det giver os lige nogle år at løbe på. Heldigvis.

For, vi har, nok det seneste år, haft ting vi gerne vil lave om i lejligheden, men som ikke skal laves om, hvis vi flytter. Og det gør vi så ikke, ikke lige nu i hvert fald.

Så har vi delt alle vores drømme, lejligheds-wise, op, efter

 • ting der skal gøres, hvis vi bliver boende et par år
 • ting der skal gøres, hvis vi bliver boende for evigt

Og det var bare SÅ rart! At få sat ord på, få lavet en slags tidslinje.
Som dog pt er afhængig af et større renoveringsprojekt i ejendommen (samt det faktum at jeg pt er på dagpenge……. detalje!). Men, vi har sat ord på. Skrevet ned. Og jeg glæder mig HELT vildt, til vi skal i gang med bare noget af det. Til at indrette og ordne. Så må P lave alt det håndværksmæssige. Det vil han forøvrigt nok også helst selv. Måske jeg må gå til hånde?

Hvad så fremadrettet?

Jamen fremadrettet, arbejder vi nok med nogle forskellige scenarier:

 • vi bliver boende for altid, og går i gang med større renoveringsprojekter
  • vælter vægge, og laver stort køkken-stue-alrum. Så skal der rykkes gas, vi skal have stort køleskab, stort fryseskab, vaskesøjle og hele baduljen i køkkenet. Det vil blive SÅ lækkert! Det frigiver vores bryggers til…
  • … et ekstra børneværelse. Et lille et, javist, men et værelse, eller
 • vi bliver boende nogle år, og sætter løbende i stand (toilet og bad ordnes efter faldstamme-projekt, dernæst skal gangen ordnes – der blændes dør, ind mod stuen, hvor der også indsættes gammelt vindue, så vi får lys fra køkken til stue, der skal laves hul i væggen mellem spisestue og køkken og laves bar, tilføjes overskabe i køkken og laves nyt køkkenbord og vask, på begge sider af køkkenet, dernæst skal vægge i stue og spisestue ordnes. Til slut,
  • flytter vi i rækkehus, eller
  • flytter vi “sammen” med min mor, i en to-families ejendom

Ja, den sidste kommer bag på dig måske? Men det har vi gået og tænkt lidt over. Og tror det kunne blive en rigtig fin løsning, og en mulighed for at finde noget lidt større og mere.. land-agtigt, end et rækkehus, hvis vi finder en ejendom, med en længe til min moar. Det kunne godt fungere, og tror det ville være så givende for alle parter! Hvis altså økonomien kan bære det, selvfølgelig. Og vi kan finde et hus der passer os alle.

Og omvendt G L Æ D E R jeg mig sindssyg til at skulle ordne lejlighed. Ikke om alt det bygningsmæssige, for det bliver hårdt, at P skal arbejde så meget. Men bagefter. Må jeg mon få en karrygul væg? Eller en rustfarvet… Årh, please!

Men hvad så med den have?

Ja. Som jeg sagde forleden, altså, da vi stadig havde det der mega lækre vejr, inden alt lortevejret, til P

fra nu af, og frem til september, hver gang vejret er sådan, vil jeg længes efter en have…

Og ja, det vil jeg. Men det må vi så leve med. For nu har vi en eller anden form for plan.

Og jeg er rigtig godt tilfreds med at vi har TAGET EN BESLUTNING. En beslutning der giver ro for os alle fire, det ville have været så hårdt for Villy, hvis han også skulle have forholdt sig til en flytning, oveni storebror-cirkusset, børnehavestart og generelt at blive 3 år.

Så, ja, her kom lidt om flytning. Igen, igen. Undskyld.

Mange hilsner Carina

Husk du altid kan følge med på Facebook og få besked om nye indlæg, og følge endnu mere med på Instagram hvor jeg jævnligt deler billeder – især nu hvor jeg er på barsel.
På Pinterest kan du finde mine kreative indslag – og så er jeg vist heller ikke på flere sociale medier….!
Skriv gerne en kommentar herunder, hvis du har noget der ligger dig på sinde, i forbindelse med mit indlæg, ris eller ros, eller svar på et spørgsmål. Eller noget helt syvende! Jeg elsker at se hvad I tænker om det jeg skriver!

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.