Jeg er normalt ikke en særlig alternativ person. Faktisk er jeg ret meget til fals for det helt traditionelle. Alligevel, har jeg, efter jeg er blevet mor, taget mig selv i at google flere alternative behandlingsformer – fx at finde en osteopat til baby, om ravhalskæder virker ved tandfrembrud og andre gode sager.

osteopat til baby

Og dem vil jeg, som det venlige menneske jeg trods alt også er, dele med jer. Dejligt, ikke?

Først, lidt om at finde en osteopat til baby.

Osteopat til baby

Kalle kom, som I måske husker, ud en lidt anden vej, nemlig via

Et vedrop, en epiduralblokade og et kejsersnit.

Vi opdagede efter lidt tid, at han var ret skæv i ryggen. Lægen mente vi skulle give det lidt tid, men hellere rykke før end siden, og Kalle kom til fysioterapeut i det center hvor jeg har gået i flere år.

Fyssen mente ikke der var nogle låsninger eller  noget der gjorde ondt, så han skulle nok bare gro sig til – han havde ligger skævt, derinde i maven. Det var også derfor han ikke kunne komme ud.

Da vi efter noget tid, stadig ikke oplevede bedring og samtidig havde en baby der tit var ked af det om natten og tydeligt døjede med mavekneb, begyndte jeg at lede lidt videre.

Min fys foreslog en osteopat og da en fra mødregruppen faktisk brugte den helt samme osteopat til baby, så lå det jo lige til højrebenet og jeg bestilte tid hos Mette. Jeg var skeptisk, men forsøgte at være åben.

osteopat til baby

Osteopati-behandling

Første gang vi var der, eller faktisk, alle de gange vi kom, har Mette gået gennem Kalles krop og hoved fra kælder til kvist.

Og han har egentlig fundet sig pænt i det, undtagen den første gang hun havde fast i hans hoved og nakke. Der var jeg ikke i tvivl om at der foregik noget – han blev så ked ag det! Hun sagde, og det havde jeg også læst, at babyerne godt kunne blive kede af det og forskrækkede når en spænding slap, så jeg tænker det er det, han oplevede der.

Ostepati er for mig at se ret skånsom. Der blir trykker blidt og vredet lidt, og så er det noget med at de ikke bare kigger på de enkelte spændinger, men på hvordan tingene hænger sammen inde i kroppen.
Du kan læse mere om osteopati her. Hvis du har lyst, altså.

Fx havde Kalle spændinger i nakken, som godt kunne hænge sammen med hans mave-kneb.

Nå, men behandlingen var ovre og vi fik nogle øvelser med hjem.

osteopat til baby osteopat til baby osteopat til baby osteopat til baby

Og så skal jeg da ellers love for at vi havde en ked af det baby resten af den dag, men det er vist også ret normalt.

Vi var virkelig dårlige i starten til at få lavet øvelserne, men efter at have skrevet dem på spejlet ved puslepladsen, med plads til at hakke af, så gik det lidt bedre.

osteopat til baby

Hvad så med homøpati?

Den ene gang spurgte hun hvordan vi havde det med homøpatisk medicin, og så måtte jeg svare ærligt, at jeg havde det lidt anstrengt med det.

Hun foreslog nogle camille dråber, som Kalle skulle tage hver dag – i vand.
Godt nok meget lidt vand, men på daværende tidspunkt havde han aldrig fået andet end modermælk. Da hun så samtidig oplyste mig om, at der kunne være op til 4 ugers tid før man så bedring, så besluttede vi herhjemme at det ville vi ikke prøve. 4 uger er jo en evighed i en babys liv. En evighed hvor han kunne have ændret sig flere gange.

Nu har jeg sågar investeret i magnesium-lotion, som skulle hjælpe til at give ro i kroppen. Jeg vil snart have noget nattesøvn!

“Konklusion”

Vi var forbi Mette i alt tre gange.
Jeg er slet ikke i tvivl om at hun lavede “et eller andet” ved ham. Men hvad og hvor meget, det ved jeg ikke. Jeg synes umiddelbart ikke jeg kunne mærke den store forskel på ham. Hans ryg blev lidt pænere, men det kan også være hans udvikling af muskler.

Jeg ved mange glæde af osteopati, så jeg synes endelig at man skal give det en chance.

Rav-halskæden

Og hvad så med den der ravhalskæde?

Jo, det kom sig af, at vi havde tre nætter i træk med en feberramt, ked af det Kalle, som var vågen og jammerlig i flere timer af gangen.

Så var jeg desperat. En fra mødregruppe foreslog en ravhalskæde, hvis han – som vi troede – var ved at få tænder, og jeg skyndte mig at bestille en kæde her fra. Jeg har ingen anelse om det virker. For det viste sig at barnet havde lungebetændelse… Og det hjælper rav nok ikke på.

Rav har nogle stoffer i sig, som udskilles når det får varme fra huden, og disse stoffer virker inflamatorisk.

osteopat til baby

Som sagt. Jeg aner ikke om det virker, for Kalle har ikke fået nogen tænder siden da, men altså. Han ser pænt nuttet ud med den på. Som P sagde

er vi så sådan nogle alternative nogen nu?

Og ja, lidt skabsalternative er vi åbenbart. Lidt. Knap så meget skabs.

Det sidste nye er, at vi har testet magnesium-lotion, som skulle give ro i kroppen. Jeg smurte lystigt Kalle ind inden sengetid, og barnet vågnede om morgenen med røde knopper på benene. Nej, tak, tænker jeg. Det er eftersigende “bare” fordi det er lidt krads, a la salt, for huden. Men altså, jeg har ikke lyst til at smøre ham ind i ting der giver knopper. Så vi sover dårligt lidt endnu.

Bruger du alternative ting i behandling af dig selv eller dine børn?

Mange hilsner Carina

Husk du altid kan følge med på Facebook og få besked om nye indlæg, og følge endnu mere med på Instagram hvor jeg jævnligt deler billeder – især nu hvor jeg er på barsel.
På Pinterest kan du finde mine kreative indslag – og så er jeg vist heller ikke på flere sociale medier….!
Skriv gerne en kommentar herunder, hvis du har noget der ligger dig på sinde, i forbindelse med mit indlæg, ris eller ros, eller svar på et spørgsmål. Eller noget helt syvende! Jeg elsker at se hvad I tænker om det jeg skriver!

2 thoughts on “At have baby til osteopat – og lidt om at gå alternative veje”

  1. Jeg syntes også de alternative behandlingsmuligheder lød som noget volapyk i starten 😅 Men det har også virket hos os!
    Godt det lader til at gøre et eller andet ved Kalle ♡

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.