Endnu en jul er overstået, denne gang med to små børn og dermed to små drenge der har skulle fabrikere julegaver.

hjemmelavede julegaver

Og mine drenge skal altså give julegaver!

Skal børn give julegaver, før de selv ønsker det?

Som jeg har skrevet om før, så synes jeg at det er vigtigt at man lærer at give (og få) med maner. Eller i hvert fald, sætte pris på tankerne bag, og kvittere.

De skal lære, at det ikke kun er dem der får gaver, men at de også godt kan involverer sig lidt i det, og give gaver den modsatte vej.

Når det så er sagt, så forsøger jeg hvert år selvfølgelig at finde på gaver, som de vil synes det er sjovt at lave. Det ene år lavede vi malerier, Villy kan lide at male – win win.

Jeg kan huske at have lavet gaver til store guldmedalje da jeg gik på SFO. Til alle i familien. Jeg syede og malede og lavede ler og hvad ved jeg.

Det vigtigste, udover at børnene synes det er ok at være med til er, at

  1. det er til at holde ud at se på for modtageren, og nogenlunde brugbart og
  2. det laves mestendels af barnet selv – det giver ikke mening at jeg er manden (damen) bag kreationen

Årets julegaver fra Villy

Villys gaver var, som andre af vores julekreativiteter, inspireret af Kristine bag Skidt&Kanel, han lavede nemlig lysestager i mit favorit materiale, selvhærdende ler!

Det var svært! Først skulle man trille en pølse, rulle den flad med kagerullen og lave huller.
Jeg blev nødt til at hjælpe lidt mere end godt var, og derfor blev det “kun” bedsteforældrene der fik disse – onkler og tanter fik et malet glas med lys i.

Villy syntes også det var svært at lave ler-lysestagerne, og så gik det sjove lidt af. Han havde til gengæld meget sjov ud af at male på glassene.

Derudover lavede vi håndaftryk i ler til min kusine og min gode veninde, børnenes ekstra tante.
Der skal man mase lidt til, på de små hænder, men det er heldigvis hurtigt klaret.

Årets julegaver fra Kalle

Kalle følte sig inspireret af Villy fra tidligere år, da han jo ikke er i stand til at fabrikere særlig meget ud over lort og gylp – og tænder! Barnet har lavet to tænder her henover nytår. Det er jo helt vildt!

Nå, men Kalle satte fødder på tingene. Malede fødder. Noget af det jeg synes er sjovest, er at male på børn, så det var topfedt for mig. Kalle syntes det var lidt mærkeligt, men tingene blev fine!

Han satte sit aftryk på et udvalg af tekstiler, og jeg trykte modtagerens titel på. Fint og enkelt, og brugbart, håber jeg!

hjemmelavede julegaver

Lige på dette punkt, gælder “barnet skal selv lave gaven” ikke rigtigt. Og så kan man jo spørge sig selv, “skal han så lave en gave?” – og ja, det synes jeg!

Udover dette..

Udover dette havde jeg lavet fotokalendre fra PhotoBox til bedsteforældrene, og Villy havde lavet nogle lerudstik, som vi sammen med et tryk og lidt småkager, samt en lille engel, afleverede i vuggestuen.

hjemmelavede julegaver

Jeg forsøger ihærdigt at være den der forælder, som jeg godt selv gad at have – og ja, jeg er på barsel, og har god tid, og ja jeg prioriterer det højt. Men jeg var blevet lige så glad for en æske småkager! Så det handler ikke om at sætte barren højt, men om at GØRE noget. Pædagogerne bliver så glade, og det er det vigtigste.

Laver du julegaver med ungerne? Og giver I gaver til personalet i vugger/børner/skolen? Og tænker du over, hvorvidt modtageren kan bruge det?

Nu håber jeg du har fået lidt inspiration til næste års, nej dette år, er det jo, dette års julegaver!

Mange hilsner Carina

Husk du altid kan følge med på Facebook og få besked om nye indlæg, og følge endnu mere med på Instagram hvor jeg jævnligt deler billeder – især nu hvor jeg er på barsel.
På Pinterest kan du finde mine kreative indslag – og så er jeg vist heller ikke på flere sociale medier….!
Skriv gerne en kommentar herunder, hvis du har noget der ligger dig på sinde, i forbindelse med mit indlæg, ris eller ros, eller svar på et spørgsmål. Eller noget helt syvende! Jeg elsker at se hvad I tænker om det jeg skriver!

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.