Nu er der jo lige straks kun 24 dage til jul, og derfor er butikkerne gået balajka med julepynt, julekalendre og alt muligt andet jule-crap.
Det har der jo sådan set været længe. Hvorfor har man behov for at sælge julepynt allerede i midten af oktober? Altså, så hænger det der i Netto, side om side med halloween-pynt. Don’t get it.

hæklet flagranke

Og bevares, jeg kan da godt lide jul. Men først 1. december ELLER 1. søndag advent – vi tager den dag der kommer først.

Julepynt på matriklen

Julepynten herhjemme består af mange forskellige ting, arvede ting og hjemmelavede ting. Og så selvfølgelige også lidt nyt og fint.

Det nyeste er, at jeg har stået hos Det Gamle Apotek og kigget på nogle seriøst fine ting! Og nogle virkelig spøjse ting. Som fx denne her fiske-ting:

hæklet flagranke

Den er virkelig mærkelig, men sjov, synes jeg. Men det er måske bare mig? Notre Dame har også nogle virkelig fine ting, blandt andet den jeg linker til – men også en. Avocado? Og en hotdog.. Lidt sært, men sjovt.

Derudover skal jeg have hæklet nogle snefnug, tror jeg, til vores vinduer. Det er bare så fint og enkelt.

Mine snefnug er super nemme at hækle, de fleste tager udgangspunkt i denne bog, og så lidt frit fortolket. De er flotte at hænge op, og en god og hurtig lille værtindegave. Du kan finde en anden, endnu nemmere værtindegave her. Jeg har her hæklet dem i hvidt bomuldsgarn og så med en tynd sølvtråd i, det giver et fint ekstra touch.

Hæklet flagranke opskrift

Derudover, hæklede jeg for nogle år siden, en flagranke til vores juletræ. 40 små fine røde flag. Det er så yndigt og så julet, som noget overhovedet kan være!

hæklet flagranke

Jeg har før lagt opskriften op på bloggen, men her får I den lige igen, i en lidt pænere udgave, lige til at printe og tage med i tasken. En flagranke to-go fylder heller ikke alverden.

Flagranke – husk at få printeren til at printe på begge sider, hvis muligt, så ser det altså lidt mere lækkert ud!

Korset på flaget kan være lidt tricky, så herunder ser du en film med teknikken.

Ellers er det altså super simpelt at begive sig ud i, luftmasker og fastmasker. Jeg har lavet 40 flag og vores juletræ er nok ca knap halvanden meter højt.

 

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.