Jeg lover at det snart er slut. Eller i hvert fald at der kommer en føde-indlægs-pause. Men her kommer lige et til. Mens jeg gik og rugede og ventede på at Kalle ville ud, fik jeg to bøger i fødselsdagsgave: Politisk ukorrekte råd til mødre og Bedre graviditet og fødsel med akupressur. Den sidste kiggede jeg meget i, faktisk prøvede jeg flere tricks til at starte en fødsel af, og det med at trykke rundt omkring, var da nemt…

modne livmoderen

Men altså. Det har fyldt meget det meste af 2018, det her med at være gravid og skulle føde, og derfor fylder det jo også på bloggen. Men altså. Her kommer det.

Og nederst kan du vinde noget! Uh!

VINDEREN er udtrukket og blev Malene! Tillykke 🙂 Jeg sender dig en mail!

At være ukorrekt

Jeg tror at jeg på nogen måder er rimelig politisk ukorrekt. Eller måske er jeg i virkeligheden aldeles korrekt? Det kommer nok an på øjnene der ser.
Hvem bestemmer? Hvis man fx ser på hvad Villy indtager af mad, og får lov at indtage, så har der ikke rigtigt været restriktioner. Eller jo, han har aldrig fået sodavand. Derudover tror jeg faktisk at han har smagt det meste, helt fra han var lille.
Hvis vi var ude og spise og han smagte vores mad, så gav det mening for os, at han også fik lov at smage desserten. Aldrig særlig meget, men han fik lov. 7 måneder gammel, sad han og tyggede cheesecake og roastbeff. Altså, ikke på samme tid..

Det er måske ikke helt politisk korrekt?

Han får også lov at se film til, en gang i mellem, for at vi kan få fred. Ja, for at vi kan få ro. Især her efter at Kalle er kommet til, har vi set film som aldrig før. Gurli Gris, Thomas Tog og senest har vi opdaget RIGTIGE film – det er rart! Så behøver man ikke skulle sætte en ny på, hvert femte minut. Senest har vi set Biler, og dermed føjet endnu noget fantastisk at gå op i, til samlingen.

Jeg synes fx ikke det er sjovt at lege. Jeg gider godt at være kreativ, finde male-sager frem og lave puslespil. Ville gider godt male. Lidt. Hvis han må diktere hvad jeg skal male. På hans papir.. Hvilket jeg ikke gider ret længe af gangen, og så går aktiviteten i stå.
Han er ret god til puslespil og det synes jeg også er hyggeligt at lave!
Jeg elsker at være på tur med ham! Det er han god til, eller vi er gode til det. Så sker der noget, og det er dejligt.

Det er hårdt arbejde at have børn

Det er hårdt at have børn. Skønt, dejligt, fantastisk. Men også hårdt.

Jeg synes det er hårdt arbejde at have begge børn hjemme på weekend. Det er da lidt ukorrekt? Eller hvad. Burde man ikke elske weekend og fri, mere end alt andet. Det gjorde jeg i hvert fald før i tiden.

Nu når jeg står op om morgenen, kan jeg ikke vente på at klokken bliver 8.30, så Villy kan komme i vuggestue. Når klokken så er over 12, kan jeg næsten ikke vente på at han er vågnet, så jeg kan hente ham – og vel hjemme, kan jeg næsten ikke vente til klokken nærmer sig 19 og han skal i seng.
Det er sguda paradoksalt? Man elsker sine børn, også jeg. Jeg elsker at være sammen med dem. Men aller mest elsker jeg faktisk når vi er sammen, uden at være sammen. Forstår I? Det bedste er, udover at putte, kysse og kramme dem er, når de leger noget godt og dejligt, og jeg laver noget andet, som JEG gerne vil – men at vi gør det sammen. At vi hele tiden kan høre og se hinanden. Det er dejligt!
De mest elskede i denne verden, er også dem man synes det er aller hårdest at være sammen med. Er det ok at sige det?

modne livmoderen

Ukorrekte råd

Mie Møller Storm har skrevet en hel bog med politisk ukorrekte råd til mødre på barsel, og en del af dem kan jeg sagtens nikke genkendende til. Jeg fik hendes bog kort før jeg fødte, og nåede at læse en god del af den. Siden da har jeg ikke læst ret meget, må jeg indrømm..

Hun har også en Instagram-profil, hvor hun jævnligt (dagligt?) deler små post-it?s med tegninger fra hendes hverdag. Fx om at uvidenhed er en form for lykke, og om hvor skide klog man bliver EFTER man har fået børn. Hun opfatter sig selv som værende næsten voksen, og dermed ikke heeeelt rigtig mor endnu. Hvad er en rigtig mor? Aller vigtigst skal man huske, at det er ok at bede om hjælp. Ok at bede om hjælp hvis det hele er noget lort, hvis ungen ikke sover, hvis man bare ikke kan mere. Bede om hjælp, inden man skyller barnet ud i toilettet.

At være på barsel

Og gør det nemt for dig selv, at være på barsel. Du skal ikke nå det hele, huset skal ikke skinne. Det ER hårdt arbejde at have en baby. Det skrev jeg om her, da det gik op for mig, at der faktisk findes fædre der tror det bare er lutter lagkage at være på barsel. Og dermed behøver de ikke røre en finger derhjemme. Tænk en gang, i 2018, at det findes? Den uoplyste mand!

Det er da motherfucking hårdt arbejde at have en lille baby 24/7 hægtet på en. Barslen er lagt, fordi man forventes ikke at sove super om natten. Især ikke hvis maden – aka brysterne – sidder på dig. Den anden forælder har mulighed for at stoppe propper i ørerne og vende sig om på den anden side. Tage en nat i fred på sofaen ind i mellem, og det er da bare om at gøre det – det opfordrer jeg jævnligt P til. Ingen af os er tjent med, at begge forældre på adressen altid er fuldstændigt udskidt.
Barsel kan også være hyggeligt. Når babyen sover godt, begynder at sove ordentlige lure, og man faktisk når at være et skridt foran. Når man kan sidde med en kop kaffe og skrive på sin blog, mens arvingen sover ude i sin barnevogn. Så er det da fjong. Men altså, ens hjerne bliver ret meget havregrødsagtigt, af at snakke med en ikke super kultiveret person, meget af døgnet. Siger det bare. Nyhedsapp’en er ikke den jeg følger mest med i pt…

Disse tegninger har dannet start for bogen.

tricks til at starte en fødsel

I reference til den tegning: Det ER jo ikke en konkurrence i mødregruppen. Men så alligevel…

Babyer og drinks

Bogens tone er ret sjov. Den fortæller fx også om drinks. Og om hvordan ingen dør af et glas vin – heller ikke baby.

Drinks, og at drikke er forøvrigt et yndet emne i min mødregruppe. De andre savner virkelig rødvin fredag aften, og en tur på lokalområdets bodegaer. Det er noget jeg slet ikke kan genkende – måske fordi jeg ikke før har haft den trang? Jeg har aldrig gået super meget i byen, og slet ikke efter at Villy er kommet til verden.
I forvejen er tømmermænd virkelig spild af tid, og jeg kommer altid til at tænke på tømmermændene, når jeg er ved at lave forarbejdet til dem. Og derudover, tømmermænd med et eller to små børn, det virker TOTALT uoverskueligt. Fuldstændigt faktisk.

Fem tricks til at starte en fødsel

Jeg lovede jo i titlen på dette indlæg, at komme med lidt tricks til at starte en fødsel. Egentlig er der vist ikke så meget at stille op, hvis ikke ungen vil ud. I hvert fald ikke som man selv kan praktisere.

Fagpersonale kan løsne hinder ved jeg, men det er ikke noget jeg selv har stiftet bekendtskab med.
Man kan også få akupunktur, og begge dele skulle vist eftersigende godt kunne sætte skub i tingene, hvis kroppen er klar. For det er vist humlen – kroppen skal være klar, ellers kan man ikke hjælpe den på vej.

Sex

Ja sex. Hvilket jo nok ikke er det man har ALLER mest lys til, når man er nået hvalstadiet. Det er vist eftersigende de hormoner der frigøres under en orgasme – og altså kan du klare det helt selv jo. Men det der med at sæd skulle kunne sætte gang i tingene, er vist en skrøne, medmindre der er VIRKELIG meget af den. Som i en liter eller sådan noget. Og det involverer altså ret meget sex…

Bevægelse

Bevægelse. Raske gåture. Rengøring, gulvvask på alle fire, pudsning af vinduer. Ture op og ned, op og ned af trapper – så mange som muligt.

Ifølge den jordemoder der holdt info-møde før fødslen på Riget, så virker bevægelse kun, HVIS man ER i fødsel. Så kan det forkorte processen lidt. Hvis ikke, så gælder det bare om at slappe af så meget som muligt. En fødsel er ret hårdt arbejde, så det gælder om at være ladet op, så meget som muligt. Have spist og sovet hvad man kan komme til.

Men så alligevel, da jeg var gået en dag over tid, kom jeg ud og løbe. Villy stak af fra mig på vej hjem fra vuggestuen med et

jeg kører ud til bilerne

Øh nej, det gør du så ikke. Jeg havde sat mig. Og solede mig lidt i varmen. Så mor her, op og stå og i fuld fart, eller hvor meget fart jeg nu kunne komme til. Og efter ungen. Jeg havde ondt resten af dagen. Og dagen efter gik fødslen jo i gang. Om det er løbeturen efter Villy, ved jeg ikke. Men det kan da være…

Akupressur

Så er der akupressur. Hjemmeudgaven af akupunktur. Ting du selv kan gøre, punkter du kan trykke på. Her kommer bogen Bedre graviditet og fødsel med akupressur.

Når man kigger i bogen, så er der både punkter til at sætte gang i fødslen, til at smertelindre under fødslen og til at hjælpe under fødslen, samt til efterfølgende.

Jeg var mest interesseret i de punkter der modnede livmoderen, fordi jeg var pænt træt af at være gravid. Men jeg fik først bogen relativt sent, og man skal vist i gang med trykkeriet fra 37. uge, og det var jeg jo over. Om det var derfor jeg ikke syntes det gav synderligt meget, ved jeg ikke. Men altså, jeg giver hermed anbefalingen videre.

Bogen er nemt opdelt, med tydelige tegninger, som den herunder. Jeg var ofte en smule usikker på, om hvor præcist man skal ramme punkterne. Og der må jeg altså være svar skyldig.

tricks til at starte en fødsel

Ananas

Ja, ananas. Stoffet i ananas skulle eftersigende også kunne sætte gang i en fødsel.

P mener at have hørt eller læst en gang, at ananas faktisk er sådan en frugt, som kroppen selv kan mærke at den mangler. Lidt weird, men altså, ananas kan fx sætte lidt gang i maven. Derfor kan man, hvis man har træg mave, godt få lyst til ananas.
Jeg ved ikke om det passer, og en bekendt af mig åd halvanden dåse ananas dagen inden hun fødte, men altså – jeg har aldrig før brudt mig om ananas. Under min graviditet, især den sidste måneds tid, spiste jeg det en del.

Du kan finde flere tricks her.

Vind bøgerne!

Vind de to bøger jeg omtaler i indlægget her, ved at skrive en kommentar og fortæl hvem du tænker skal læse bøgerne.

Hvis du vil dele med dine venner eller like min blog på facebook eller på mInstagram, bliver jeg glad, men det er ikke et krav!

Derudover smider jeg en lille hjemmegjort ting i pakken, som gerne skulle passe lige præcis til dig!

Jeg trækker en vinder 6/11 kl 20!

25 thoughts on “Den politisk ukorrekte mor og fem tricks til at starte en fødsel”

  1. Jeg ville faktisk rigtig gerne selv læse bøgerne. Og så ville jeg nok give dem videre til min gravide søster. Hun fortjener virkelig en lille gave. Hun har haft meget store problemer med at kunne blive gravid, og med at kunne gennemføre en graviditet pga en sygdom. Og nu er det endelig lykkedes!!!

  2. min veninde er lige blevet mor, så jeg tænker hun vil have stor glæde af bogen om det ukorrekte – hun går nemlig meget efter at være den perfekte mor, så et input i den anden retning ku være godt 😉

  3. Ih, jeg ville gerne vinde Mies politisk ukorrekte Mor-bog ☺ Ikke mindst fordi jeg har læst på universitetet med Mie og haft disney-sang-konkurrencer med hende i laboratoriet, back in the day hvor ingen af os havde børn ☺

  4. Jeg er gravid i uge 28 med barn nummer tre. Jeg er allerede pænt træt af at være gravid, selvom denne graviditet indtil nu har været min nemmeste. Sååå hvis jeg kan slippe for at gå 10 dage over denne gang, vil det bare være helt perfekt

    1. Det er seriøst også bare døden at gå over tid! Jeg fødte 10 dage før tid første gang, så var dybt forundret over at gå OVER anden gang!

  5. Jeg vil gerne selv læse dem, vi skal slut januar til samtale om IVF behandling, og er sikket på de bøger vil kunne gøre ventetiden lidt nemmere ☺️

  6. Jeg vil virkelig gerne selv læse bøgerne og jeg tænker også at flere af mine veninder og familie kunne få god gavn af dem

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.