Når man – jeg – har fået sig en arving, vil man – jeg – ofte begynde at frekventere diverse cafeer og shoppingcentre. Og dermed ved man pludselig hvad en babylounge er.

babylounge

Udover at det er håbløst upraktisk at butikkerne først åbner kl 10 (jeg mener, der har vi jo været oppe LÆNGE!), så er centre guld værd! De fleste har en baby lounge, hvor man i ro og mag kan fodre og skifte sin baby.

Det at være indendørs gør, at baby ikke behøver at have fire tons tøj på, og man kan selv tulle rundt uden vinterjakken.

I vores nærhed har vi følgende centre, og her kommer en lille anmeldelse af deres lounges:

Fisketorvet

Fisketorvets baby lounge er gemt væk bag en frisør og en tatto-shop, inde af en gang i nærheden af centret midte. Man tror lidt at man er gået forkert, men det er man ikke, man skal vitterligt bare helt ned i bunden.

Nede i bunden, finder man loungen.

Der er stille og udsigt ud mod området omkring.

Loungen er delt op i et parkeringsområde, et hjørne med en sofa (og microovn), samt båse, hvor man kan amme i fred.

babylounge

Båsene er trange, men rare at sidde i, når man bare er sig selv. Stolene derinde kunne dog godt bruge et armlæn til at støtte armen på.

babylounge

Du kan, hvis du har en lille fiks vogn, trække den med ind i båsen, alternativt kan den parkeres på P-pladserne ved væggen.

babylounge

Ved hver bås er der et lille akvarie, som jeg forstiller mig at medfølgende større søskende kan bruge tid på at kigge i.

Hvis I er flere sammen, kan I sidde i sofaen.

Ovre mod højre finder man skifte-stationen, med flere puslepuder, flaskevarmer og skraldespande.

babylounge

Derudover er der et stort toilet hvor barnevognen kan komme med ind, og hvor flaskevarmer er toilet til både stor og lille.

Der er rent og pænt. Og så er der Scherfig-look-a-like-billeder på alle vægge – me like!

Frederiksberg centret

Babyloungen i Frederiksberg centret ligger nede i enden, ved toiletterne. Gemt lidt af vejen, men tydeligt skiltet helt ude fra rulletrapperne.

babylounge

Inden man når ind i loungen, bliver man mødt af dette fine tiltag…

babylounge

Rummet man kommer ind i, uden en dør, er lyst og venligt, men også rimelig kedeligt. Der er lænestole og sofaer, og små sofaborde. Der er åbent og lyst, fordi der er gulv til loft vinduer ud mod en åben plads.

babylounge

Så lidt mylder at kigge ud ud på mens man ammer.

Der er stort puslerum med microovn og plads til to babyer. Æstetisk rene linjer, glatte flader.

babylounge

Toilettet halter lidt. Det er to små båse, som vi kender det fra andre offentlige toiletter, og det er derfor ikke til at have barnevognen med sig på toilettet – jeg hev liften af, så kunne vi lige være der begge to.

babylounge

Igen, pænt indrettet. Men knap så praktisk.

babylounge

Frederiksberg centrets babylounge er faktisk den eneste jeg har mødt, hvor der ikke var en eller anden form for underholdning til medfølgende større søskende.

Fields

Fields? babylounge finder du i det fjerneste hjørne på 2. plan – oppe ved restauranterne.
Det er jo i og for sig ret smart, at du kan gå derhen i forbindelse med spisning, men jeg håber da at det er tilladt at amme hos de forskellige spisesteder – og så kan pusleri jo klares på toilettet.

I min optik er loungen meget langt væk, hvis man er på shopping, men det er nok der det har været mest praktisk at have den…

Loungen begynder med selvåbende døre (praktisk!) og man kommer ind i et stort rum.
I rummet er der udgang til terrasse, og flere sofaer.

babyloungebabylounge

Hvis man gerne vil have privatliv, er der tre små huler, man kan sidde i. Der er også bord og stole, til de lidt større børn.

babylounge

Ved toiletterne er der puslestationer, med information om at man kan hente en gratis ble i informationen ved behov. Det er god service! Der er mulighed for at varme en flaske, og pusle sit barn. Der er også papirunderlag til puslepuderne. Der er to toiletter, begge hvor både forælder og barn kan være på toilettet samtidig. Det samme er sig gældende ved vaskene.

babylounge

Pusleområdet bærer præg af slid, desværre. Jeg husker også, da jeg kom her da Villy var lille, at der hang fine uroer over puslepuderne.

babyloungebabylounge

Rødovre centret

babylounge

Rødovre centrets babylounge er lys at komme ind i, og det første man tænker er, at den da er indrettet til børn.

babylounge

Der er et helt legeområde til de lidt større, som måske ikke synes det er fedt at følges med ammende mor og små søskende.

babylounge

Der er køkken med microovn, samt sidde-område ved vinduerne. Der er plads til at pusle fire børn på en gang, og der er pyntet med uroer over puslepuderne.

babylounge

City2

Ligesom det er tilfældet ved flere af de andre centre, så er babyloungen i City2 gemt væk i et fjernt hjørne. Jeg havde faktisk lidt svært ved at finde den – og især opdage at NU var jeg der. Indgangen er meget diskret.

babylounge

Man kommer ind i en lille “entre” med parkerings-skilt og plads til to vogne. Jeg følte mig rebelsk, den dag jeg var der, og tog vognen med ind i selve loungen.

City2s babylounge er lille og med dårlig akustik. Da vi var der fik Kalle en seriøs skrigetur fordi han var overtræt (jeg havde sagt at han skulle tage en lur i bilen…), og det lød bare endnu værre og endnu højere derinde. Derudover var lyset insisterende og intenst, og det hjalp i hvert fald ikke.

Der var puslestationer og microovn til at varme flasker i, og tre stole til at amme i – inklusiv små borde, og stikkontakter. Hvis man nu lige skulle sidde og mangle strøm til telefonen. Os på barsel/os der ammer konstant og hele tiden, løber også tør for strøm på telefonen konstant og hele tiden.

babyloungebabylounge

Der er lidt legetøj til de lidt større børn, og det er i min optik nok denne lounges største gevinst, resten er ikke noget at råbe hurra for.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.