Babyshower er en amerikansk tradition, hvor man hylder moren og barnet, før barnet er født. Man laver babyshower lege, spiser god mad og ofte er der også gaver inkluderet.

babyshower
Nogen taler om, hvorvidt de gaver man normalt ville komme med som barselsgaver, efter fødslen, erstattes af babyshower-gaver, jeg tænker det er meget op til giveren?

Babyshower

Traditionelt set er det en kvinde i morens bekendtskabskreds der arrangerer festen, hvor man overrasker den kommende mor. Gæsterne har maden, pynt og gaver med, og man tilbringer en hyggelig dag i hinandens selskab.

Traditionen har været lidt længere om at vinde indpas herhjemme, i forhold til andre amerikanske traditioner som halloween og Valentins dag, muligvis fordi vi herhjemme er vældig glade for ?overtro?. Overtro om at gaver før fødslen kan bringe uheld, fx. Jeg ved ikke hvordan man har det med overtro over-there…

Mit eget babyshower

Jeg var også så heldig at nogle af mine veninder og min mor, holdt babyshower for mig.
Det var stille og roligt og meget lidt amerikansk! De havde hver især lidt mad med, nogle havde gaver med, og nogen havde små aktiviteter med. Og så hyggede vi ellers et par timer.
De kom listende ind af døren lidt af gangen, for som en af dem sagde, ‘vi turde ikke overraske dig alt for voldsomt, så tæt på termin….!’.

babyshower

Og det var ganske rigtigt, 12 dage før termin, ret tæt på. Og de første spæde tegn på en fødsel, startede dagen efter. Så det var i sidste øjeblik! Og to dage efter besøget, kom Villy anstigende.
Den fineste af de aktiviteter der var med, er den jeg vil starte med at fortælle om herunder:

En kærlig hilsen

Det går i al sin enkelthed ud på, at alle får et kort, hvorfor på man skriver en hilsen til moren. Hilsnen skrives til mor, puttes i en kuvert og gemmes, til en dag hvor

bleerne har steget en over hovedet

Sagt på en måde, hilsnerne skal gemmes til en dag hvor man lige har brug for et skulderklap.
Jeg kan ikke huske hvornår jeg læste mine hilsner. Men jeg kan huske hvor glad og rørt jeg blev. Så fine ord, skrevet af dem jeg har aller kæreste, til mig!

Man kan købe nogle fine kort, eller gøre som jeg ‘plejer’: Finde noget karton og en kuvert der passer, og så udstandse fine hjørner på kortene. Det giver lige et ekstra pift, synes jeg.

babyshower

Til en dag hvor….

…. bleerne er for mange,

…. søvnen for kort og

…. kaffen for kold.

Hvis du synes det er træls at skulle købe karton, har jeg også lavet nogle kort du kan printe og klippe ud – de matcher de andre filer jeg har liggende i indlægget længere nede.

Kort til mor – link til fil i Dropbox

Gæt mors mave

Her medbringes en masse bånd eller snor, og så får hver gæst muligheden for at sjusse sig frem til omkredsen på den kommende mors mave.
Man kan evt medbringe en lille gave til den der kommer tættest på.

babyshower

Tanker om fremtiden

Her skal gæsterne udfylde en seddel med hvad de tænker kommer til at se for den kommende verdensborger.

Jeg har lavet et forslag (et i sort/hvid og et i farver) som du kan bruge hvis du har lyst.

Kære baby – hent fil i Dropbox

Puslelegen

Medbring en dukke med ble og diverse tøj. Tag tid på hvem der hurtigst får klædt babyen på, og er klar til at komme af døren.
Egentlig burde man her indsætte ‘skift barn igen, monter i autostol, ammes igen’ osv, for det tager lige pludselig meget længere tid at komme afsted med sådan en størrelse. Når man tror man er klar, sker der næsten altid noget…

Kan du nå dine fødder?

Sæt alle gæsterne i morens sted, put en ballon under blusen og se om de kan tage strømper på/binde snørebånd. Evt på tid.

Gæt en gæst

Alle gæster medbringer et baby- eller børnebillede af dem selv. De hænges op – selvfølgelig uden at moren ser det. Hun skal så gætte hvem der er hvem.
Igen kan man jo medbringe en lille gave til vinderen, hvis man har lyst.

babyshower

Uden ‘baby’

Vælg et tidsrum hvor ingen må snakke om babyen/nævne ordet baby. Hvis man gør det alligevel, får man et klistermærke i panden.

Dekorer maven

Mal på mors mave. Evt med fingermaling.

Gæt en lort

Ikke min favorit-leg, jeg synes det er klamt. Men nævnes skal den da, da jeg kan fornemme at det er en mange har med:
En stak bleer smøres ind i forskellige lorte-agtigt udseende ting (en snickers, nutella, kaffe-grums, remoulade, you get the point – husk at babylort varierer voldsomt i udseende!).
Den kommende mor skal gætte indholdet. Hun bestemmer selv hvordan….

mødregruppe

Legen kan også laves som blindsmagning, hvor moren i stedet skal gætte indholdet af babymos på glas.

Mor-quiz

Få en masse facts om den kommende mor, allier dig med hendes forældre, om da hun var barn. Mon mor selv kan vinde? Medbring evt en gave.

Legen kan selvfølgelig også laves med far – eller begge forældre!

Gæt en baby

Herunder har jeg lavet en lille quiz, hvor gæsterne kan gætte facts på den kommende verdensborger. Igen, man kan jo gemme svarene og belønne med en præmie efter fødslen… Og om ikke andet, er gættene sjove at have i Barnets bog, hvis man har sådan en.

Gæt en baby – hent fil i Dropbox

Sikke mange lege! Man behøver jo ikke medbring dem alle, måske bør man ligefrem lade være – ellers kan det godt blive en lidt lang affære…

One thought on “Ideer til babyshower lege”

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.