Nu hvor julen er vel overstået og vi er et godt stykke inde i januar, så vi jeg da løfte sløret for hvad Villy producerede af julegaver i år – eller sidste år, var det vel. Jeg synes hjemmelavede julegaver fra børn er en god ting. Jeg synes det er vigtigt at børn lærer at når man modtager gaver, til fx jul, så må man også meget gerne give noget til gengæld.

Hjemmelavede julegaver fra børn

I år lavede Villy små malerier. Og ja, han har selv lavet dem. En af min mors veninder havde sagt noget med, at de var fine, men jeg måtte have hjulpet. Og nej, det har jeg faktisk ikke.
Han lavede også et maleri i sommer, da han var et år og nogle måneder, og det lavede han også selv.

Jeg synes denne måde at lave malerier på er super fine, man kan holde ud af have dem stående på en hylde (synes jeg), og det er virkelig ikke alt hjemmelavet man kan det med.
Og han har selv lavet dem.
Det er vigtigt for mig at han synes det er sjovt at være med til at lave gaver. Det er jo mig der har besluttet at vi skal lave dem, for jeg har besluttet at han skal give julegaver. Men nu er det heldigvis sådan at Villy synes det er sjovt at tegne og male, så det gik nemt.

Malerierne er lavet af Ecoline farver (to styks), som jeg har købt hos Stelling. Man kan sikkert også få dem andre steder, og jeg ved at man også kan bruge almindelige akvarelfarver/vandfarer i god kvalitet. Malerierne er lavet på et godt tykt og sugende papir, fx dette.

Ville har fået papiret foran sig og en sprittusch i hånden. Så har han tegnet, og bagefter har jeg stillet farverne med pensler i.
Vær opmærksom på, at Ecoline-farve ikke går af tøj og hud lige med det samme, det tager nogle vaske – og jeg tror faktisk ikke det går af tøj.
Man kan godt blande farverne, jeg har hældt lidt af hvert i et syltetøjsglas, så han ikke kom til at blande hele bøtten.

Bagefter er billederne rammet ind med sort tusch og så et lidt større hvidt papir bagved. Færdig.

Malerierne kan også sagtens laves med større børn, så bliver krusedullerne jo bare mere figurer end egentlig kruseduller.

Flere julegave-ideer

Mormor fik som nævnt et maleri allerede i sommer, så der måtte vi finde på noget andet.
Overskuddet var ikke det største, så jeg fandt noget hurtigtørrende hobbybeton i Tiger (lidt a la selvhærdende ler), og lavede små hjerter, som han farvelagde.

Vi lavede også en nøglering af krympeplast, og en fin æske der til.

På arbejdet lavede vi små gips-fugle.

Fuglene er lavet over et skelet af elefanttråd (bukket  på midten, og så er der bukket fødder i enderne), og så har børnene puttet gipsgaze på (eller giiiift, som de kaldte det). Til sidst er de malet. Jeg synes de blev SÅ fine!

Her kan du se sidste års produktion af gaver – altså, forrige års, er det jo. Det involverede i høj grad at jeg malede på Villys fødder. Elsker det!

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.