I dag åbner vi 6. låge i min lille julekalender om Villy og Nielsen. Måske læste du også med i går, hvor vi fik fortalt om Nielsens kone, Fru Nielsen? Det her er jo en julekalender for børn og barnlige sjæle, og du kan selv vælge hvor meget af teksten du tager med, alt efter hvor gammelt dit barn er.

6. december

Villy har tænkt over noget. Når nu Nielsen og Fru Nielsen er så små, hvordan kommer de så rundt?

Det er jo ikke fordi at den lejligheden er gigantisk, men den er da lidt stor, synes Villy. Især når man har små ben, og Nielsens ben må jo være endnu mindre end Villys, og dermed må lejligheden føles endnu større.

Muar siger, at Nielsen tit rider på Alice, hvis han synes der er for langt at gå. Det billede er en smule underligt, at have inde i hovedet, synes Villy. En lille gammel mand, med et stort skæg, der sidder ovenpå Villys Alice? Det skulle da bare lige være ham, Villy, der prøvede at sætte sig på hende. HOLD NU OP, hvor ville hun blive gal. Han er næsten sikker på, at hun ville rive ham. Men ham Nielsen, han må åbenbart godt? Det forstår Villy ikke noget af.

Baar siger, at det er fordi nisser og dyr, har altid, helt tilbage til gamle dage (og her tænker Villy, om han mon mener dengang han, Baar, var barn?) været gode venner. Ude på bondegårdene, ligesom på morfars, der passede nisserne dyrene i staldene, og sørgede for at de havde det godt. Også kattene. Men der er jo ingen kat nede på morfars bondegård, og alt det Baar siger, gør bare Villy endnu mere forvirret. Tænk at man skal have så meget information inde i sit lille hoved! Villy forstår det slet ikke…

Men Nielsen der rider på Alice, det forstår han. Og undrer sig over. Hvordan dælen kommer han selv op og ride på Alice?

Følg med igen i morgen, og se om det lykkes Villy at ride en tur på Alice? Får han set Nielsen? Og har Muar ret, når hun siger, at Alice og Nielsen er gode venner?

 

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.