I dag åbner vi 5. låge i den lille julekalender om Villy og Nielsen. Måske læste du også med i går? En julekalender for børn og barnlige sjæle, og du kan selv vælge hvor meget af teksten du tager med, alt efter hvor gammelt dit barn er.

5. december

Nå, så nåede vi så langt. 5. december. Fem fingre. Så langt er Villy da nogenlunde med. Vi har også fundet ud af, at der udover ham, Baar, Muar og Alice også bor en lille gammel mand hjemme hos dem. En hvis Nielsen. Villy synes det er mærkeligt at han aldrig har set ham, men det siger Baar er helt normalt, han har kun hilst på ham ganske få gange.

Og, fortalte Baar, så har Nielsen selvfølgelig også en kone, ligesom Muar er Baars kone. Hun hedder Fru Nielsen, og minder lidt om Nielsen, bare i dame-udgave. Hun har altså ikke skæg, tænker Villy, og tænker så ikke super meget mere over det med Fru Nielsen. Han prøver at forestille sig hvad sådan en Fru Nielsen er for en.

Muar siger, at Fru Nielsen er meget huslig anlagt (og her siger Baar så noget i retning af “Sådan en kone kunne jeg godt tænke mig”, og Muar dasker til ham og ruller med øjnene). Villy ved ikke helt hvad “husligt anlagt” betyder, men Baar siger det er noget med at lave meget mad, gøre meget rent og vaske meget tøj.
Så er Villy med! For det ved han i hvert fald at Muar ikke er særlig god til. Eller, hun er god til at vaske tøj, og Villy er god til at hjælpe hende. Især til at tage tingene ud og ind af maskinen, det er han særlig god til.
I hvert fald hvis man spørger ham selv.

Villy tænker på, om der så findes bittesmå møbler og køkkener , som passer til Nielsen og Fru Nielsen i størrelsen? Han har nemlig hørt Muar snakke om, hvor irriterende det er, når man ikke kan nå ting. Hvis Nielsen og Fru Nielsen er så små, som det lyder til, så kan de jo ikke nå noget som helst?

Følg med

Følg endelig med igen i morgen! Og efterlad gerne en kommentar med ris eller ros!

 

One thought on “5. december – historien om Villy og Nielsen”

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.