Vi kender det alle sammen, i hvert fald de fleste af os, vi bruger meget tid med en telefon i hånden. Alt for meget. Derfor har jeg sat mig noget i hovedet, jeg skal på mobilafvænning.

Jeg blev inspireret da jeg hørte Thomas Skovs podcast-serie om emnet, han fortæller lidt om det her. Podcastserien er på 5 afsnit, der kan følge dig, hjælpe dig, gennem en afvænning. Ikke fordi det skal være totalt forbudt at bruge sin telefon i dagligdagen, men det skal gøres på en ordentlig måde.

mobilafvænning - vi ser på månen

Jeg har den altid med mig. Både for altid at kunne være , men også for ikke at glippe muligheden, for at forevige det, hvis Villy gør noget nuttet. Hvis I vidste hvor ABSURD mange billeder der findes af Villy, især fra da han var lille og vi var på barsel… Det er heldigvis stilnet af, men hold nu op!

Track din telefontid

Jeg startede med at hente app’en Moment, som Thomas Skov også bruger. Moment tracker simpelthen din telefontid. Ganske simpelt. Hver eneste gang du trykker på knappen eller skærmen, så noterer den det.

Til slut på dagen, kan du så se, hvor meget du har haft fat i den. Og lad mig bare sige, det er ikke kønt.

mobilafvænning - app'en Momentmobilafvænning - app'en Moment

Her er lige et udpluk hvor man fornemmer dagen. Og den sladrer virkelig! Skide app. Men det virker. Jeg tænker over det, de gange hvor jeg normalt ville have trykket på telefonen, bare for lige at se – de gange gør jeg det ikke nu, fordi jeg ikke vil have Moment opdager det.

Hvis du er under 2 timer, så er den grøn.

Og det er pinligt, men det virker!

Telefonen ud af soveværelset

Et af de råd, Thomas Skov får, er også at få telefonen ud af soveværelset. Det er det første han kigger på om morgenen, og det sidste om aftenen, og det skal jeg ikke afvise også ser sådan ud herhjemme. For os begge to. Jeg har ofte smidt den i køkkenet, her på det sidste, i weekenderne, men til daglig skal vi jo bruge vækkeuret.

Så næste skridt må være, at få fat i et vækkeur. Hvis man læste med herinde i mandags, så man måske at jeg havde været ude og købe julegaver, og der fik jeg også købt et vækkeur. Hurra, så nu er der ingen dårlige undskyldninger på den front…

mobilafvænning - vækkeur

Valget faldt på dette fra Imerco. Jeg havde ellers fundet et fint, firkantet et, i stilrent design, men så kom der fragt oveni prisen, og så blev jeg nærig…

Fremadrettet

Thomas Skov snakker om, at han bruger telefonen i stedet for at læse en bog. Lige den del synes jeg egentlig at jeg er rimelig til. Ikke decideret at få læst bøger, men jeg laver andre ting – strikker, hækler og tegner.

Jeg synes du skal lytte til podcasten og få flere gode ideer, jeg vil i hvert fald arbejde videre.

Det skulle jo gerne ende med, at Moment bliver grøn på daglig basis, jeg tvivler dog på det. Jeg bruger min telefon meget, både for ikke at kede mig (vi kender det alle, i køen i Netto), men også til at fotografere, passe min blog, min Instagram. Forevige øjeblikke med Villy, samt i forbindelse med mit arbejde.

Men jeg skal øve mig i ikke altid at have den med mig. Måske tage kameraet med lidt oftere, og så lade telefonen blive hjemme?

Vi skal begge blive bedre til ikke at have den fremme når Villy er vågen. Vi havde i en periode været lidt slemme til at se Youtube-fagtesange med ham, så meget at han hurtigt selv efterspurgte det, så der kom vi også på afvænning. Det gik heldigvis rimelig hurtigt, og der er jo så meget andet man kan i stedet. Vi synger selvfølgelig stadig en masse med ham, men han synes vist ikke vi synger så godt…

 

 

 

5 thoughts on “Mobilafvænning”

  1. Åh, jeg kender det alt for godt! Jeg bruger også alt for meget tid på min tlf.
    Jeg har det lidt svært psykisk for tiden, og så er telefonen bare en god måde at gemme sig. Hovedet koncentere sig om det der står, og ikke de tanker der flyver rundt i hovedet. Jeg ved det er en fulgt fra virkeligheden. Men den gavner mig ikke på sigt. Og det gør desværre også at jeg går glip af en masse sammen med min familie.
    Jeg vil helt klart prøve den app. Tak for de gode råd! Håber at den kan hjælpe mig lidt med at få lagt min tlf lidt på hylden. Og få mere fokus på familien igen.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.