Når det rammer, det der hverdag, så ligger bloggen lidt stille.

De sidste par uger har der været radiotavshed fra min side, bortset fra i søndags, hvor jeg udgav det her indlæg.
Og det er simpelthen fordi, at efter hverdagen ramte efter vores dejlige ferie i uge 43, ja, så er tingene bare fløjet derud af med 180 i timen.

Det der hverdag

Jeg har så mange ting jeg gerne vil, og pt. når jeg ikke særlig mange af dem i det der hverdag. Så skal jeg passe på med ikke at få dårlig samvittighed, over for mig selv.
For man kan sige, de ting jeg skal, passe min familie, passe mit arbejde det gør jeg jo. For det skal jeg og fordi min familie altid vil komme i første række. Derefter kommer arbejdet, og til sidst kommer det sjove, den tid hvor jeg kan være kreativ, og den har der bare ikke været så meget af.

Det der hverdag

Når det der hverdag rammer, og rammer hårdt, så er det tidligt op og afsted, hjem, ordne ting, lege med Villy, spise, putte. Falde sammen i sofaen, gå i seng. Gentages dagen efter.

Måske er det fordi det også faldt sammen med overgangen til vintertid? I hvert fald, når man så har vænnet sig til hverdagen igen, så bliver tingene lidt nemmere og overskuelige.
Så bliver der igen plads i hverdagen til at få strikket og tegnet lidt, og så bliver der plads til bloggen. Og det er jo ikke fordi jeg slet ingen ting har lavet, ud over praktiske ting, de sidste fjorten dage, det har bare ikke været særlig meget.

Det er ikke særlig meget jeg har færdiggjort, fordi jeg har gang i mange ting på en gang.
Det gør jo heller ikke noget, der er jo ikke deadlines på egne kreationer, trøjer til Villy, tegninger til væggen i børnehaven, det er bare MIG der gerne vil aflevere.

Det der hverdag

Nå, jeg har gang i lidt forskelligt kreativitet: Hækling, noget strik og noget tegning.

Tegneri

Jeg er i gang med at tegne tegninger over eventyret om De tre bukke bruse.

De tre bukke bruse-eventyret bruger vi ugentligt på mit arbejde, da det er et eventyr vi arbejder med kontinuerligt på min stue, hele det første år, børnene går i børnehave. Året efter er det eventyret om Guldlok, og det sidste år er det eventyret om Stadsmusikanterne fra Bremen (som jeg desværre ikke har arbejdet med endnu, da jeg var på barsel da min sidste gruppe nåede dertil).

Men, de her tegninger, er det meningen skal op og hænge ovre på vores stue. Jeg lavede det samme med Guldlok, med stor succes. Historierne er også skrevet på tegningerne, så det ender med at børnene selv står og ?læser? historien og snakker om den. Det støtter børnenes spirende interesse for bogstaver og ord, og de oplever at de kan ?læse?, fordi det er en kendt historie.

Strikkeri

Kort før vores ferie, fik jeg ENDELIG færdiggjort min Ankers trøje my size, efter flere forsøg med ærmerne, og jeg kastede mig hurtigt over en Bamsesweater til Villy ? begge opskrifter fra PetiteKnit..

Trøjen strikker jeg i noget lækkert og blødt uld, i en sød mintgrøn farve, og jeg er pt. i gang med det første ærme.

Derudover har jeg lige færdiggjort nogle Ankers huer (også fra PetiteKnit, som I måske har bemærket, er jeg ret glad for det design), samt en hagesmæk til en venindes lille dreng. Jeg digtede videre på opskriften til huen, så den passer til en nyfødt, og du kan faktisk hente opskriften helt gratis. Den er så fin!

Jeg har lige samlet en masse garn sammen, til et reste-tæppe. Det forestiller jeg mig i hvert fald at det bliver en dag, nu må vi se!

Det der hverdag - ankers hueDet der hverdag - ankers hueDet der hverdag - ankers trøje, min trøjeDet der hverdag - bamsesweater

Hækleri

Jeg har selvfølgelig også gang i lidt med hæklenålen. Jeg har en ambition om at lave en sangkuffert til Villy i julegave, indtil videre har jeg en halv bus til ?Hjulene på bussen?, så nu må vi se hvor langt jeg kommer?

Han er jo heldigvis nok ligeglad hvad dag den er færdig, det er straks værre når han er lidt større!

Derudover har jeg lige hæklet en lille bitte Sættekassens cardigan færdig, også til samme venindes dreng, som hagesmækken. Den er så fin! Opskriften finder du her.

Ting jeg har på to-do-listen

Samtidig med at jeg har gang i alle disse ting, så har jeg selvfølgelig også en lang to-do-liste.

Pt. indbefatter den:

  • Komme i gang med min bullet journal. Jeg gad godt arbejde lidt med det her medie, som jeg synes virker interessant. Jeg synes det er lækkert den her tanke, med at blande en masse forskellige ting, og vil gerne inddrage både tegninger, “to knit”-lister, små skemaer, eller hvad man skal kalde det, over dagene – jeg så en der havde lavet en fin tabel, over hendes humør over måneden. Hver dag fik en farve, og farverne betød noget forskelligt. Jeg bilder mig ind, at man på den måde måske kan sætte lidt fokus på positivitet i hverdagen.
  • Bøgerne om Villy. Jeg har en masse små historier om Villy, inde i hovedet, som jeg gerne vil have bliver til små bøger. Jeg vil ikke fortælle for meget om det endnu, men jeg håber det en dag bliver en realitet. Jeg skal selvfølgelig nok holde jer opdateret herinde. Derudover har jeg presset mig selv lidt, da jeg godt vil lave en julekalender om Villy og nissen Nielsen. Men tiden løber…
  • Så er der alle de ting jeg gerne vil strikke. En trøje til mig. En trøje til P. En halsedisse til mig. En ny halsedisse til Villy. En hue til Villy. Og sådan kunne jeg fortsætte.
  • Der er også alle julegaverne. Både dem der skal købes, og dem Villy og jeg skal lave. Dem fortæller jeg altså heller ikke om endnu!

Og samtidig….

Ja, samtidig med det der hverdag. Der skal jeg være den bedste mor jeg kan, den bedste kone jeg kan og den bedste pædagog jeg kan. Og det er altså ikke altid man kan være det hele på samme tid, desværre.

Og selvom jeg gerne vil adskille de forskellige ting, så kan det nok ikke undgås at have indflydelse på hinanden.

Tror jeg.

3 thoughts on “Det der hverdag”

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.