Hvordan finder man de rigtige sko?

Ja, hvordan finder man de rigtige sko til sin unge? Jeg synes dybest set det er svært nok at finde sko eller støvler til mig selv. De skal være praktiske, pæne, ikke for dyre. Man skal gå ordentligt i dem, jeg skal helst kunne prøve dem hjemme.

Men når det så kommer til sko til Villy, så bliver junglen da først fuldstændig ufremkommelig!

Hvordan finder man de rigtige sko?

Når jeg konstaterer at Villy skal have nye sko, af en eller anden art. Så går jagten ind. Jeg undersøger markedet, søger erfaringer hos andre mødre (og ja, det er så vidt jeg ved kun mødre der bruger al den tid på sko-valg…), og prøver at stykke sammen hvad min mening om emnet skal være.
Og så begynder jeg at lede lidt mere detalje-orienteret. Inden for et bestemt mærke eller model. Og så skifter jeg mening en syv-otte gange.

Forleden sagde jeg til P, at jeg da håbede jeg på sigt blev mere erfaren i det hersens sko-halløj, for jeg brugte godt nok mange kræfter på at tænke over det – selvfølgelig, fordi jeg synes det er interessant og vigtigt. Hvis jeg ikke gad bruge tid på det, gik jeg jo bare ned i den nærmeste butik, medbringende mit yngel, og kørte dankortet igennem.

Nå, men denne gang drejer det sig om efterårssko eller -støvler til det unge menneske, da hans sneakers er tæt på at være ubrugelige i størrelsen, og det jo er alt for varmt (trods alt) til vinterstøvler.

Besøg i Tjubang sko

Derfor ville jeg suse ned i Tjubang sko på Frederiksberg, og se hvad de kunne byde ind med.
Jeg var tiltalt af at de også godt gad se på nogle vinterstøvler vi har stående til ham, selvom de ikke er købt hos dem, og jeg arrangerede derfor en lidt udvidet sko-vejledning. Så kan jeg nemlig dele guldkornene med jer.
Jeg havde en våd drøm om nogle fine brune læder-støvler til Villy, så afsted med os.

Vi blev mødt af Sabrina, som er butikschef dernede. Villy blev budt på fingerstænger og rosiner, og vi fik alt det våde regntøj af. Og så spurgte jeg “Hvordan finder man de rigtige sko?”

Først så målte hun hans fødder, den højre er som oftest størst, men begge blev målt.
Hun fortalte at man skal have en god tommeltots voksetillæg, lagt til størrelsen. Derfor, da Villy dybest set er størrelse 21, skal han have sko i 22.

Sabrina fortalte at skoene hos dem, Rap hedder de, er fri for kemi, hvilket jo kun er et plus. De fører kun det mærke, men har forskellige udgaver – de har blandt andet også en 100% vandtæt linie, hvilket tiltaler mig gevaldigt, som mor til en lille vandhund.
Deres sko og støvler er delt op i smalle, medium og brede, og hun vurderede Villys fødder til at være medium. Egentlig har han smalle fødder, men da de stadig er lidt baby-fedt på toppen, passer medium-brede sko bedst.

Nå, vi fandt en sko som Sabrina mente passede Villys fod.

Hvordan måler man foden?

Inden han fik skoen på, tog Sabrina sålen ud og satte hans fod på den. Villy skulle stå op på sålen, for at trykket “folder” foden helt ud, og der skal være ca 1,5 cm i voksetillæg (ca en tommeltots bredde – alt efter hvor brede tommeltotter man har, selvfølgelig).

Skoen passede fint hans fod, der var plads til at vokse og til at tæerne kunne bevæge sig. Dog blev morens forfængelighed ramt, de var ikke lige min kop te, de sko.

Så hun fandt et andet, lidt højere par, i sorte. De er så fine! De er også 100% vandtætte (deres ‘rap-tex’-serie), hvilket er et plus.
De sorte sko passede også godt på hans fødder, så dem nuppede vi.

Villy var ligeglad, han tøffede rundt dernede, pillede lidt, var oppe på deres gyngehest. Begge de ansatte i butikken var meget imødekommende! Der var lidt andre besøgende end os, men jeg kan forestille mig at der er drøn på om lørdagen, vi var der en tirsdag eftermiddag.

Gode råd

Jeg fik lidt gode råd fra Sabrina.

  • Hvis man køber vinterstøvler allerede nu, så skal man regne med at gå en størrelse op, udover voksetillægget. Villy vil altså skulle have størrelse 23.
  • Vi har arvet et par ubrugte vinterstøvler fra Skofus, som Sabrina godt mente vi kunne bruge. Det synes jeg er god stil, at man gerne vil vejlede på varer der ikke er fra ens egen butik.
  • Vinterstøvler skal først på, når man rammer 5 grader. Før det, er de for varme. Så skal man hellere have en god uldstrømpe i sine normale sko – hvilket voksetillægget også tillader. Win-win.
  • Hvis man køber vinterstøvler hos dem, er de med lammeskindsfor. Da skal man ikke have 100%-strømper, men sørge for at der er 20% syntestisk materiale i strømperne.
  • Man skal som udgangspunkt ikke arve sko, hvis de er brugt.

Vi kommer igen

Jeg er fuldt ud tilfreds med vejledningen og behandlingen dernede. Også mens vi aftalte mødet, via mail, følte jeg mig godt behandlet. Og de så Villy og gjorde plads til ham, det var rart!
I mens vi var der, kom en anden familie, men en lille dreng der absolut ikke havde lyst til at skulle prøve sko. Her blev der også vejledt så fint, de prøvede virkelig at rumme drengen på bedst mulig vis.

Dette er ikke en reklame – vi kommer igen.

Her kan du læse lidt om sidste års “sko”, det var dengang han kun havde futter på.. Tiden går!

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.