På mit arbejde som pædagog, bruger jeg gerne det kreative i hverdagen med børnene, og jeg kan næsten ikke vente til Villy (forhåbentligt) gider det lidt mere. Jeg elsker kreative børn! Tit hører jeg, at forældre først fatter det kreative, når de leder efter julegaveideer fra børn – det skal være nemt og overskueligt. Og pænt!

kreative børn

Kunst som mor også kan holde ud at se på

Først vil jeg vise en ide til lidt pæn “kunst”, dog her lavet i en ret enkel udgave. Billederne er inspireret af Britta Johanson som vi har haft ude som konsulent på arbejdet.
Hun arbejder meget med Ecoline farver, som er super lækre og giver et fedt udtryk – på en anderledes måde end akvarel farver. Sammen med sprittuscher og på tykt papir (helst på omkring 300 g).

Her har vi først kigget på græs, så har børnene tegnet med tuschen og siden malet grønt. Det skulle egentlig også have haft en bred sort kant, men det fik jeg desværre aldrig lavet.

kreative børn

kreative børn

De malede også et billede brunt, og bagefter fandt vi en ting på legepladsen som det godt kunne lide. Et foto af det blev printet i sort hvid og klistret på. Britta har haft lavet det samme, med kopierede hænder.

Brug forskellige materialer

Man kan også lave et primært billede med en sort tegning og farvet med en farve, og så farve et andet stykke papir med en anden farve, og sætte bagved. Super enkelt og super flot. Måske en ide til julegaver?

Vi har også lavet grise i forbindelse med vores bondegårdsprojekt

En paptallerken, lidt maling, en tusch og en piberenser.
Vi lavede collager af grøn vandfarve og grønt silkepapir, hvorpå de limede et billede af dem selv fra bondegårdsturen vi var på.
Jeg tegnede en hane, som de farvelagde og klistrede fjer på.

Insekthoteller

Vi har også lavet insekthoteller ud af gamle paller.

kreative børn

Udsmykning – af børn

Og så har jeg fået lov at lave hårdutter.

kreative børn

En af mine store favoritter er også at male på børn. For sørensen hvor jeg er vild med at lave ansigtsmaling! Jeg er altid helt smadret i ryg og nakke af at sidde og male i flere timer, men jeg synes simpelthen det er SÅ sjovt, og jeg gad SÅ godt på kursus i det!

Du kan få flere ideer til aktiviteter som børnene kan lave lige her.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.