Min veninde ønskede sig en lille pung, kun til kort, og selvom jeg egentlig godt vidste præcis hvilken hun mente, så kunne jeg ikke få fat i den. I stedet hæklede jeg en pung til hende. Og her kommer så opskriften på en lille hæklet pung.

Pungen er meget enkelt lavet i mønstret der hedder grums – en stangmaske og en fastmaske, forskudt over hinanden.
Den er hæklet i Drops http://Cotton Viscose, fordi tænkte den ville være flot i det der lidt skinnende garn. Særlig nem at hækl i, var den så ikke – trådene deler sig nemt, så en mere samlet garn ville være at foretrække, tænker jeg. Den er hæklet på nål 3.

Opskrift

Jeg slog 25 luftmasker op, og vender og hækler så en fastmaske og en stangmaske på skift. Dette gør du på alle rækker, til stykket måler ca 17 cm. Du skal hækle en stangmaske over fastmaske og omvendt. Vend med en luftmaske, hvis den første på næste række skal være en fastmaske, vend med to, hvis det skal være en stangmaske. Uddybende forklaring med billeder, finder du her.

Så skal du lave stykket lidt smallere.
Du hækler to fastmasker sammen, en fastmaske, to fastmasker sammen. Hækl fastmasker til der er fem masker tilbage og gentag (2 hæklet sammen, en fastmaske, to hæklet sammen).
Gør dette på to rækker.

På næste række hækler du kantmasker. Hækl 6 kantmasker, lav 7 luftmasker og fæstn dem i sjette sidste maske. Hækl kantmasker resten af rækken og bryd garnet og hæft ende.

Så folder du den, så der er 4 cm tilovers og begynder at sy de to sider sammen. Sy så fladt du kan.
Sæt knap i, og færdig.

Du kan finde resten af mine opskrifter her

2 thoughts on “En nem lille hæklet pung – opskrift”

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.