Hæklet krave opskrift, en opskrift på en fin lille krave, hurtigt hæklet i tykt bomuldsgarn på nål 3,5.

Opskriften er inspireret af Farmorfabrikken.

Sådan gør du

Slå 130 masker op ? de første og sidste 40 masker er til snoren. Klip garnet over.

Sæt nålen til maske nr 40 og gør som Farmorfabrikken skriver:

1. række: Tæl 50 masker ind i rækken af luftmasker, stik hæklenålen igennem masken og knyt garnet fast (se ovenstående foto). Så hækler du en hstgm i hver af de første 9 masker og i den 10. maske hækler du to hstgm i samme maske. Det gør du ialt 5 gange, således at du har 55 masker. 

2. række: Lav 2 luftmasker (de er første stangmaske) og lav dernæst to stangmasker og to stangmasker i næste maske. Dernæst to stangmasker og så laver du to luftmasker, og så en stangmaske hvor du springer to masker over.

Der skal altså være fire masker mellem hver gang du laver to stangmasker i en maske.

Det gør du hele række ud.

3. række: To luftmasker (det er første stangmaske). På denne række skal du have fire stangmasker før du laver to stangmasker i samme maske.

4. række: En luftmaske til at vende på. Så laver du kantmasker hen til du er midt over hullet. Her laver du 5 stangmasker (den sidste er to luftmasker), som du fæstner med en kantmaske. Så vil ?bulen? blive fin.

Du kan finde en anden opskrift på en fin lille krave her, den er der lidt flere krummelurer på, og den er hæklet i tyndere garn (fx almindeligt bomuldsgarn fra Søstrene Grene), og her er en helt enkelt en. Jeg synes små kraver er et rigtig fint alternativ til savlesmække, og jeg manglede manglede lidt en knap så feminin udgave, da jeg jo har en dreng, og derfor har jeg hittet på denne model. Den er jeg rigtig godt tilfreds med.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.