Hæklet bondegårdsuro, den færdige uro. Endelig blev den komplet. Jeg tilføjede en sol til at skinne over de  fire dyr jeg har lavet i tidligere indlæg (se link hertil nederst!).

Sådan gør du

Solen er lavet ved at hækle rundt, få en god guide til først den magiske ring her og så laver du seks fastmasker og samler dem med en kantmaske.

På næste omgang laver du to fastmasker i hver maske.

På næste omgang laver du to fastmasker i hver anden maske.

På næste omgang laver du to fastmasker i hver tredje maske.

Og sådan fortsætter du, til solen er stor nok – du øger med seks masker på hver omgang.

Du laver to runde og hækler dem sammen.

Strålerne er lavet i selve sammenhæklingen, ved at med forskelligt antal maskers mellemrum, lave luftmasker og dernæst tre fastmasker i hver maske på returvejen. På den måde får man snoningerne. Mine stråler er lavet i forskellige længder.

Opskriften på den hæklede hest finder du her.

Opskriften på den hæklede ko finder du her.

Opskriften på den hæklede hane finder du her.

Opskriften på den hæklede gris finder du her.

Hvis du ikke er til bondegårdsdyr, har jeg også lavet en version med Lille My og de andre fra mumidalen, som du finder under mine hækleopskrifter her på siden. Du kan nemt omdanne egne billeder eller figurer til disse, lidt stilliserede figurer, som jeg personligt synes er super fine. Jeg kan godt lide det enkle udtryk de har.

Uroen er lavet til mit arbejde og børnene i børnehaven virker også glade for den nye uro, og den giver masser af muligheder for samtaler om dyrene, når man står og er ved at skifte dem.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.