Den gang Villy stadig lå i maven, lavede jeg lange lister over navne. Først over både pige- og drengenavne, siden, da han køn i midt november blev kendt, kun drengenavne, og der kom nye til, andre blev slette og det gik frem og tilbage. Favoritnavnet fra min side var Snorre, men det syntes den kommende fader slet ikke om.

Vi snakkede om mange navne og var egentlig ret meget i samme genre; Arthur, Laurits, Vilfred -gamle navne. Og så pludselig, så dukkede Villy op. Hvor fra kan vi ikke rigtigt huske og vi var da heller ikke helt sikre. Når folk spurgte os, om hvad han dog skulle hedde, var svaret altid ‘vi TROR han skal hedde Villy, men vi er ikke sikre’. Jeg ville ikke risikere at vi ombestemte os, og kunne blive mødt af ‘jamen I sagde da….’.

Det sjove var, at vi jo egentlig var sikre – vi havde i hvert fald ikke andre navne.

Da han så var kommet ud og lå på mit bryst, spurgte de inde på operationsstuen ‘ved I hvad han skal hedde’, og vi kiggede på hinanden og sagde at vi troede han skulle hedde Villy. Det syntes de var fint!

Og så hed han jo Villy. Og jo længere tid han har heddet Villy, jo federe synes jeg det navn er. Jamen helt ærligt?! Hvorfor hedder ALLE børn ikke Villy? Det er jo det bedste navn i verden… Måske er man lidt farvet af, at det navn er vores drengs navn, men jeg elsker det! Jeg elsker Vores Vilde Villy-mus, jeg elsker at han har et navn, som alle kender til, og ikke ret mange hedder.

Se fx her, det er jo ikke overrendt ?

Den første lange tur vi var på med Villy, var da han var 7 dage gammel, hvor vi var HELT inde på strøget til en øre-næse-hals-læge, fordi han skulle have klippet tungebåndet. På vejen hjem, på Nørrebrogade, skulle vi udenom to ældre ægtepar der stod og kiggede på et shawarma-skilt. Fornuftige sko, gode solide rygsække. P går forrest med barnevognen og siger ‘undskyld må jeg lige…’, hvorefter en af konerne trækker i sin – den – mand der står yderstnog siger ‘Villy! Du er ikke obs!’.

Vi skyndte os videre og var flade af grin, for dernede i kassen lå vores lille Villy.

One thought on “Lidt om babynavne…”

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.