Et styks hæklet legemad – æggemad. Et lille smørrebrød med salat, æg, mayonnaise og purløg.

Hæklet legemad - æggemad


Du skal bruge bomuldsgarn i mørk brun, gul, hvid, lys grøn og mørk grøn.

Hæklenål størrelse 3,0.

Du starter med rugbrøddet.

Rugbrød

Lav 15 luftmasker (den ene er til at vende med) med den mørkebrune.

Hækl 24 rækker fastmasker frem og tilbage.

Klip garnet, men lad en lang snor hænge på det ene stykke brød – hæft de resterende tre ender.

Lav to stykker brød.

Du syer alt pålægget fast på det ene brød, før du syr de to stykker sammen.

Æg

Nu skal du hækle dine ægge-skiver.

Du bestemmer selv hvor store de skal være, og hvor meget gult og hvor meget hvidt de skal indeholde – og hvor mange skiver æg du vil have. Jeg skriver en generel måde at lave runde skiver på, og du vurderer selv hvornår du skifter mellem gul og hvid.

Ved farveskift, slut det gule af med en kantmaske, klip garnet og hæft ende. Sæt da det hvide til og fortsæt.

1. omgang: Lav en magisk ring med 6 fastmasker – se guide her (6 masker).

2. omgang: Lav to fastmasker i hver maske (12 masker).

3. omgang: Lav to fastmasker i hveranden maske, og en enkelt i resten (18 masker).

4. omgang: Lav to fastmasker i hver tredje maske, og en enkelt i resten (24 masker).

5. omgang: Lav to fastmasker i hver fjerde maske, og en enkelt i resten (30 masker).

Hæft ende på det inderste hvide stykke hvid og brug den lange ende til at sy ægget fast.

Salat

Nu skal du bruge det lysegrønne. Der er et stort og et lille blad:

Stort blad: 

1. omgang: Lav to luftmasker, inkl en til at vende (1 maske).

2. omgang: Lav to fastmasker i hver maske (2 masker), vend med en luftmaske.

3. omgang: Lav to fastmasker i hver maske (4 masker), vend med en luftmaske.

4. omgang: Lav to fastmasker i hver maske (8 masker), vend med to luftmaske (som så er første stangmaske på næste runde).

5. omgang: Lav to stangmasker i hver maske (8 masker), vend med to luftmasker (som så er første stangmaske på næste runde).

6. omgang: Lav 4 stangmasker i hver maske (32 masker). Afslut og hæft ende.

Lille blad:

1. omgang: Lav to luftmasker, inkl en til at vende (1 maske).

2. omgang: Lav to fastmasker i hver maske (2 masker), vend med en luftmaske.

3. omgang: Lav to fastmasker i hver maske (4 masker), vend med en luftmaske.

4. omgang: Lav to fastmasker i hver maske (8 masker), vend med to luftmaske (som så er første stangmaske på næste runde).

5. omgang: Lav fire stangmasker i hver maske (32 masker). Afslut og hæft ende.

Mayonaise

Lav 37 (den sidste maske er til at vende med) luftmasker med den hvide, vend og lav to fastmasker i hver maske (altså ikke i den du brugte til at vende med). Sørg for at du hækler godt stramt og sno den løbende.
Sy salat og ægge-skiver på, og dernæst mayonaisen. Ri med den mørkegrønne hen over maden, som purløg.

Sy de to stykker brød sammen.

Se flere madder og andet mad her.


2 thoughts on “Hæklet legemad – rugbrød med æg”

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.