Vi havde gæster i går, og jeg lavede en kage. Simpelthen. Totalt avanceret, med vandbad og chokolade-smeltning og coulis (som jeg er i tvivl om hvordan man udtaler!).


Smukt, ikke?

Det er den her opskrift.

I stedet for solbærstøv blev jeg anbefalet at lave den dersens hindbær-coulis:

To poser frosne hindbær (Vores, fra Føtex) koges op med 5-6 spiseskefulde flormelis.

Presses igennem en si.

5 blade husblas (her kunne 4 nok være nok, det var ret stift…) blødes op i vand.

1 dl af hindbærene puttes i en lille gryde og varmes op, husblas røres ud i og til sidst røres dette ud i den store portion hindbær.


Og det hældes på kagen, når selve moussen har stået i fryseren en times tid.

Til en anden gang vil jeg lave bunden lidt tykkere. Og give den lidt mere smør – den skildte lidt. Og så en smule mindre mousse, måske.

Men dejlig kage!

‘Gud – den smager jo godt…’, citat min mand (tilsat undrende stemme, han kender godt mine evner i et køkken…).

One thought on “Hvid chokoladekage med hindbær-coulis”

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.