I onsdags gik jeg på barsel. En længe ventet – og frygtet – dag.

Jeg kan nemlig godt lide mit arbejde. Sådan rigtig godt, faktisk. Så den gang, tilbage i efteråret, jeg var inde og annoncere min lille babydrengs ankomst i april og dermed barsel i slut februar, så var der LÆÆÆÆÆNGE til slut februar. Men så kom november, julen, og januar – puha, nu var det lige straks, kun 7 uger tilbage. Så ramte vi februar, og siden en stille vinterferie, og så var der kun et par dage retur.
Jeg fik kvalme når jeg nærmede mig min børnehave, ved tanken om de få dage der var retur. Og samtidig kunne jeg næsten ikke hænge sammen når jeg kom hjem.
De sidste 2,5 uge gik jeg en smule ned i tid, og så kunne det gå, uden at jeg havde ondt alle vegne når jeg kom hjem.
Det var svært at være på arbejde; det var svært at komme op og ned fra gulvet, maven var i vejen når jeg skulle hjælpe med støvlerne, og jeg fik ondt hvis de hev i mig.
Men ungerne var så søde til at hjælpe, de bar stole ned, og tog ting op fra gulvet – og heldigvis har jeg en gruppe børn der elsker at hjælpe med at feje, så det gik.

Og i onsdags nåede vi så til dagen, dagen som vi havde frygtet, mig og især min nærmeste kollega. Hvordan skulle vi komme igennem uden at tude?

Men det gik, og det gik faktisk rigtig fint!

Vi holdt hygge til samling, jeg havde is med til ungerne, og en del af dem havde små pakker og blomster med til mig. Jeg fik tøj til baby, chokolade, tegninger, hjemmelavede smykker i mange farver (præcis som det skal være, når man er 4 år!), og vi hyggede os igennem dagen. Jeg fik lavet mine sidste hængepartier, og fik sagt hej hej til alle ungerne i takt med at de blev hentet.

Efter arbejde var vi nogle stykker der blev hængende og hyggede og spiste lidt mad, så det ikke bare var “farvel og tak”, og det tror jeg var en rigtig god måde at gøre det på!

Nu har jeg haft barsel i halvandet døgn, og det går egentlig meget fint indtil videre. At jeg så arbejder videre herhjemme, minder min stakkels kollega om ting hun skal huske, er så en anden sag…

Min første dag blev brugt på morgenmad, lur, fys, oprydning, syning og venindebesøg. I dag fortsætter jeg i samme stil, med morgenmad to gange (inkl. besøg fra min mor), vasketøj, hygge og fødsesldagsfejring senere.

God weekend!

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.